‘Memòria de Paco’, una visió íntima del cèlebre Paco de Lucía

El Festival Laurèdia Flamenca, presentat a la premsa el passat 8 de juliol per la Lola Vallespí, finalment va arrencar amb l’exposició ‘Memòria de Paco’, el passat 12 de juliol, que ret homenatge a una de les figueres més emblemàtiques de la cultura flamenca: Paco de Lucía.

Fotos: César De Pablos

Convidats Exposició Memòria de Paco

Una de les sales polivalents de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra acull l’exposició ‘Memòria de Paco’, una mostra que reflecteix el llegat artístic i la personalitat d’un geni de la guitarra flamenca, com és Paco de Lucía, llorejat i aclamat no només a Espanya, sinó a Nord-Amèrica, Europa i racons tan distants com el Japó, on va tocar-hi per primera vegada el 1972.

Memòria de Paco a l'ambaixada d'espanya

“Paco de Lucía és un home que, des d’un origen molt humil, va aportar moltíssim al flamenc i, a més a més, va ser un innovador en aquest àmbit, ja que va introduir aquest gènere amb altres formes d’expressions musicals tan complexes com el jazz. Paco de Lucía va ser capaç de fer-ho”, recordava Àngel Ros, ambaixador d’Espanya a Andorra, sobre la genialitat de l’insigne guitarrista que, a través de fotografies i peces biogràfiques, comparteix la seva història.

grup a l'exposició memòria de paco

La mostra ‘Memòria de Paco’, facilitada per l’Institut Andalús de Flamenc i de la Junta d’Andalusia, forma part del Festival Flamenc ‘Verde que te quiero verde’, impulsat per Lola Vallespí, amb el suport institucional del Comú de Sant Julià de Lòria, la Diputació de Cadis, entre altres entitats. Aquesta exposició es pot apreciar fins al 26 de juliol.

VENDA D’ENTRADES PER A LAURÈDIA FLAMENCA (Clic aquí)