Més de 50 padrins participen de la segona sortida de l’any organitzada per la Creu Roja

Una cinquantena d’usuaris del servei de teleassistència de la Creu Roja Andorrana es van retrobar, el passat dissabte 10 de juliol, a l’hotel Rutllan, per gaudir d’una bona estona i compartir un berenar amb altres padrins i voluntaris.

Fotos: Noelia Farias

“Les sortides socioculturals estan pensades perquè els padrins puguin tornar a connectar amb la societat andorrana i a gaudir d’un moment d’oci. A més a més, com són persones amb molta dependència i gairebé no surten de casa, aquesta activitat els permet sortir i desenvolupar altres habilitats que en la rutina diària deixen de fer”, va explicar l’Anna Arias, responsable de l’àrea social de la Creu Roja andorrana. A més a més, va afegir aquestes sortides permeten als padrins conèixer altres persones i també permet als voluntaris la possibilitat de fer relacions intergeneracionals”.

En aquesta ocasió, la Creu Roja va comptar amb la participació d’onze voluntaris, que van fer possible la sortida i arribada dels padrins a les seves llars. Són padrins amb mobilitat reduïda, la qual cosa va requerir una gran coordinació entre els col·laboradors. Per això, els voluntaris són una peça clau per dur a terme les sortides que es faran al llarg de l’any. Aquesta és la segona sortida organitzada per l’entitat, després de la pandèmia. L’anterior es va fer al mes de juny i també va comptar amb un nombrós grup de padrins, que es van il·lusionar molt pel fet de retrobar-se.

Llegendes dels Pirineus

La narradora, Carol Caubet va ser l’encarregada d’obrir l’activitat amb un contacontes, amb llegendes dels Pirineus, i després van poder gaudir d’un llarg berenar que van compartir entre voluntaris i altres padrins.

Propera sortida al mes de setembre

Anna Arias va fer una valoració molt positiva, d’aquesta segona trobada de l’any, perquè el retorn que van tenir per part dels padrins va ser molt bo i molts d’ells ja estan pensant en la pròxima trobada, que està prevista per a començaments del mes de setembre. “Els padrins estan molt il·lusionats amb la pròxima sortida. La nostra intenció és fer el màxim de sortides possibles, almenys una vegada al mes; però tot està subjecte al pressupost i a les condicions sanitàries”, va assenyalar Arias.