El Museu del Tabac exposa una retrospectiva de Robert Capa

Robert Capa va ser proclamat l’any 1938 “El millor fotògraf de guerra del Món”, les seves imatges sobre la guerra civil espanyola, li van servir per assolir aquest mèrit. Però, el fotògraf nord-americà també va captar imatges de la resistència enfront  de la invasió japonesa a la Xina, el 1938 i, més tard, va cobrir l’escenari europeu de la II Guerra Mundial (1941-1945). També va cobrir la Primera Guerra araboisraeliana (1948) i la Guerra de la Indoxina francesa (1954). El maig de 1954 va trepitjar una mina antipersones i va morir a l’edat de 40 anys.

Exposició de Robert Capa al Museu del Tabac
Foto: Paula Cristina

Una part de la seva producció se centra en documentar el sofriment de civils innocents i, molt especialment, dels nens. Però, el que Capa volia destacar, per sobre de tot, era la capacitat humana per vèncer les adversitats i, per això, va centrar gran part de la seva obra  en els supervivents i la seva capacitat per superar un escenari de destrucció. També va retratar grans monstres de la cultura com ara Hemingway, Gary Cooper o Picasso.

Pablo Picasso amb Françoise Gilot, per Robert Capa
Pablo Picasso amb Françoise Gilot i el seu nebot Javier Vilato. Golfe-Juan, França | Foto: Robert Capa, 1941

A partir d’ara i fina al 3 de novembre, tindrem el privilegi de poder apreciar una part de la seva obra al Museu del Tabac, gràcies a una nova col·laboració amb l’Agència Magnum. Un testimoni, en blanc i negre, que comença amb instants robats a Leon Trotski i que acaba amb unes instantànies a la Guerra d’Indoxina.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Sala d'exposicions del museu del tabac amb fotos de Robert Capa
Foto: Paula Cristina