(+Fotos) Música sacra al Santuari de Meritxell

Sota la direcció musical de Catherine Métayer, el passat 17 de juny, el cor de Cambra de Valls d’Andorra i el Choeur Vibrato van oferir un memorable concert de música sacra al Santuari de Meritxell, on es van interpretar algunes de les obres del compositor i organista, Dietrich Buxtehude.

Fotos: Noelia Farias

Els cors, acompanyats de l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí i l’orgue positiu a càrrec de Nicolas Licciardi, van interpretar cinc cantates religioses pertanyents a Dietrich Boxtehude, uns dels compositors més destacats de tots els temps, juntament amb Heinrich Schütz i Johann Sebastian Bach. Com a compositor Boxtehude va produir una àmplia varietat de peces vocals i instrumentals, que van influir notablement en l’estil de molts dels seus contemporanis. Al Santuari de Meritxell es van poder escoltar cinc obres seves, ‘In Dulci Jubilo’, ‘Der herr ist mit mir’, ‘Alles, was ihr tut mit worten oder mit weken’, ‘Jesus meines lebens leben’, i Jesu Meine freude’. La soprano, Mariona Rodríguez, i el tenor Adria Baylocq, van ser els dos solistes del concert.

L’actuació, presidida pel síndic general, Carles Enseñat; el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives; l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, i  els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, entre altres autoritats, va estar patrocinada pel Club Internacional d’Andorra “The Club” i tots els diners recaptats van anar destinats a la Fundació Privada Tutelar del Principat d’Andorra, entitat que va néixer l’any 2007 amb la missió de donar suport i defensar els drets de totes les persones en situació de discapacitat.

Música sacra al Santuari de Meritxell