Olympia Altimir aterra a Andorra amb ‘Un dia serà demà’

L’andorrana Olympia Altimir va inaugurar, el passat dijous, dia 9 de setembre, la seva primera exposició al país, a la galeria del restaurant Mama Maria.

Fotos: César Vidal

Amb un concepte que et convida a gaudir del “regne del realisme imaginatiu i el simbolisme”, l’Olympia Altimir va presentar la seva primera exposició al Principat d’Andorra, sota el nom ‘Un dia serà demà’, que consisteix en una sèrie de pintures a l’oli i tècniques mixtes que refermen la connexió entre l’ésser humà i la natura.

Exposició Artística Olympia AltimirL’artista, graduada per l’Acadèmia d’Art de San Francisco, resideix a la ciutat californiana de Los Angeles. El seu estil, influenciat per les muntanyes pirenaiques, li va permetre obrir-se pas en nombroses exhibicions grupals des del 2013. El 2017, a San Francisco, va protagonitzar la mostra ‘The Weight of the Soul’ (‘El pes de l’ànima’), la seva primera exposició en solitari.

Olympia Altimir i els seus amicsLa femineïtat i l’esperit salvatge de la natura, són la línia que condueix la mostra de 17 pintures. Però, quan observem en detall, descobrim altres elements com ara les muntanyes, les cornamentes i els cranis que, conjuntament amb un maneig magistral de les ombres i de la simetria per part d’Altimir, aconsegueix una col·lecció d’obres realment magnífica, on hi figuren peces com ara Le Bel Oranger i Big Little Hearts, o The Future of Mankind, pintada sobre una taula de snowboard.

Ivan Sansa i Paul Alexandre Nicolas a la presentació d'Olympia Altimir“La nostra societat ha adoptat una actitud antropocèntrica durant segles, on els drets i el benestar dels humans, en el món occidental, estan per sobre de la igualtat social, dels drets de les generacions futures, i sobretot de la natura. Ha arribat un punt en què molts de nosaltres ens preguntem si el nostre impacte és reversible. La intenció de la meva obra és capturar l’espectador dins d’un món surrealista, a través d’un personatge principal. En aquest món la presència humana i la natura combaten pel protagonisme. Cadascun dels quadres té una tensió entre elements negatius (part de la imatge és en blanc i negre, colors mutats, parts fosques, calaveres) i elements positius (colors vibrants, animals en posicions de poder, etc.)”, va plantejar l’artista, qui manifesta que hem de tenir consciència de la fragilitat del nostre futur envers el poder de la natura.

Olympia Altimir va comptar amb el suport de la fotògrafa Laura Magallón, quins retrats de les muntanyes andorranes van complementar algunes de les obres de tècnica mixta de l’artista. ‘Un dia serà demà’ es podrà apreciar fins al 28 de febrer, de dilluns a diumenge, de les 12.30 fins a les 20 hores.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.