(+Fotos) Ordino clou una reeixida Fira del Bestiar

La d’enguany va ser una Fira del Bestiar molt dinàmica en la qual hi va haver mercat de productes artesanals, exposicions i diverses activitats relacionades amb la ramaderia. L’aparcament Camp de la Tanada va aplegar, doncs, més de 70 caps de bestiar.

Fotos: César De Pablos

Fira del Bestiar a Ordino

Durant el dissabte 7 i el diumenge 8 de maig, l’aparcament Camp de la Tanada, a Ordino, va rebre la visita d’un nombrós grup de visitants que es van deixar captivar per la bellesa dels animals de granja.

Fira del Bestiar

Des de famílies fins a grups d’excursionistes, tots van gaudir d’un nodrit programa d’activitats que va combinar mercat de productes artesans, exposicions i altres activitats, com ara la demostració de xollar ovelles i la fira de concurs i subhasta nacional de mascles de raça bruna d’Andorra.

Polítics a la Fira del Bestiar

Els espectacles musicals i culturals tampoc hi van faltar. El dissabte va estar amenitzat per la mostra dansaire de l’Esbart Les Biroussans, de l’Arieja, i pel concert dels sempre enèrgics Manu & The Vodkas, mentre que el diumenge hi van actuar l’Esbart Valls del Nord i els Castellers, grallers i tabalers d’Andorra.

Actuació musical i dansaire a la Fira del Bestiar

Per a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que a més a més va ser l’encarregada d’inaugurar oficialment la Fira del Bestiar, aquest és un espai que “posa en relleu la feina dels nostres ramaders i que demostra que, a Ordino, la ramaderia està més viva que mai”. Calvó va aprofitar l’avinentesa per recordar que, pròximament, es preveu l’entrada en vigor d’un reglament per lluitar contra l’increment de preus del menjar per al ramat. La mesura comprendrà, doncs, una reducció dels gravàmens relacionats amb la compra de pinso per al ramat.

Visita escolar

Tot i que la Fira del Bestiar 2022, a Ordino, va obrir al públic entre els dies 7 i 8 de maig, uns 650 alumnes de primària del país van poder donar-ne una primera ullada el dia 6. El recorregut va començar pel recinte firal, on van poder interactuar amb corders, cavalls, pollins i altres animals de corral, per arribar, finalment, a l’era de Casa Rossell, on van ser testimonis de l’exposició ‘Estris d’una època oblidada’.

Fira del Bestiar 2022

La mostra és una recopilació d’objectes i estris domèstics de les cases tradicionals, organitzada per l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, amb la col·laboració dels veïns de la parròquia.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Ordino clou una reeixida Fira del Bestiar