(+Fotos) Poesia i música per homenatjar la vida i obra de Miquel Martí i Pol

El Ministeri de Cultura i Esports, l’Ambaixada d’Espanya a Andorra i l’Instituto Cervantes a Andorra van organitzar ‘Un passeig poètic i musical per l’ABCEDARI SOLIDARI de Miquel Martí i Pol’.

Fotos: Noelia Farias

La del passat 30 d’agost, es va concebre com una activitat cultural paral·lela a l’exposició  ‘Abcedari solidari – Homenatge a Miquel Martí i Pol’ que acull la Sala d’Exposicions del Govern, des del passat 29 de juny, una mostra de caràcter col·lectiu i multidisciplinari que aplega 26 artistes i escriptors de renom que, cadascun d’ells, ha creat una obra a partir d’una interpretació subjectiva i personal d’una lletra de l’abecedari i una paraula del haiku que se’ls va assignar. El resultat és una exposició amb grans noms propis de Catalunya, però també d’Andorra, com ara Fiona Morrison, Javier Balmaseda, Martín Blanco i Josep Dallerès.

Per continuar amb els homenatges al ben estimat Martí i Pol, poeta que va trobar part de la seva inspiració al nostre país, el guitarrista clàssic, compositor i intèrpret David Font va unir esforços amb la també poeta, rapsoda, professora i periodista Bàrbara Escuderi, per crear “Un passeig poètic i musical per l’Abecedari Solidari de Miquel Martí i Pol”.

Va consistir en un recital de poesia a través de la ploma de Martí i Pol –també d’alguns dels poetes que van aportar el seu talent a l’exposició– en el qual la música va actuar com a fil conductor per gaudir, a la seu oficial de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, d’una trobada especial i entranyable per recordar la memòria d’un dels màxims exponents de la poesia catalana.

Poesia i música per homenatjar la vida i obra de Miquel Martí i Pol

Cal recordar que l’exposició ‘Abcedari solidari – Homenatge a Miquel Martí i Pol’ continuarà oberta al públic fins a l’11 de setembre.