Premiades les propostes guanyadores del projecte Caldes

A l’edifici Caldes –antic CIAM i espai Artalroc–, la corporació escaldenca va celebrar l’acte de lliurament de premis a les iniciatives guanyadores del projecte Caldes, que busca dinamitzar la zona alta de la parròquia.

Fotos: César De Pablos

Rosa Gili als premis caldes

Després que el jurat qualifiqués les idees presentades al projecte Caldes, des del passat 4 de març, al final es va arribar a un consens sobre les propostes guanyadores. El passat 15 d’abril, en un acte encapçalat per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, es van atorgar els premis corresponents als realitzadors més destacats en els tres components contemplats pel concurs: espais per al gaudi de l’aigua termal, activitats permanents i temporals per a dinamitzar la vida cultural i, finalment, iniciatives comercials i creatives: cap un ‘barri alternatiu’.

Públic al projecte caldes

Quant al primer component, la iniciativa més destacada va ser ‘L’aigua i la forma’, presentada per l’artista plàstic Javier Balmaseda, dotada amb 7.900 euros en metàl·lic, mentre que el segon premi va correspondre a ‘Matriu’, de Llorenç Rovira, i el tercer guardó va ser atorgat a la dupla de Sebastià Vidal i Assumpció Marfany, pel projecte ‘Hidro 70’.

Play Caldes

Laura Navarro i Jaume Tomàs, creadors de la proposta ‘Play Caldes’ van ser reconeguts com a guanyadors del segon component; Tomàs, coordinador de la base del MoraBanc Andorra, va expressar aquesta va ser “una gran oportunitat de reinventar-nos i sortir una mica del que estem acostumats”. Naiara Galdós, amb ‘(ES)SENT’, i Jennifer Ferrer, amb ‘El roc i la nimfa’, van ser la segona i tercera proposta més qualificada, respectivament. El premi al tercer component se’l va endur el projecte ‘Caldes MRKT’, encapçalat per la Lara de Miguel i l’Arnau Colominas, mentre que la Naiara Galdós i la dupla Navarro-Tomàs també van resultar premiades, aquesta vegada en segona i tercera posició de manera respectiva.

La cònsol major va expressar la satisfacció amb el resultat del concurs, ja que “realment hem vist coses molt interessants” que han permès “potenciar un procés participatiu amb el suport del talent del país” per dinamitzar la parròquia.