14 dones del país encapçalen ‘Pandores 20.21’, la nova proposta artística del CAEE

Emma Regada, Mònica Armengol, Yolanda Blanco, Lluïsa Casas, Mayte Estévez, Carol Garrido, Sílvia Guillem, Maite Luque, Daniela Martins, Natalia Montané, Carme Massana, Antonia Miralles, Fiona Morrison, i Yolanda Sanmarcos són les protagonistes de ‘Pandores 20.21’, la nova exposició del CAEE, que es podrà visitar fins al 21 de maig.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta d’una mostra artística de diversos formats, que plasma el treball realitzat per catorze artistes locals durant la pandèmia. Una proposta que sorgeix de la iniciativa de la cap de Cultura del CAEE, Aurora Baena, després de constatar la poca presència de les dones a les exposicions que realitza el centre d’art. En aquest sentit, el conseller de Cultura escaldenc, Valentí Closa, va assenyalar que un dels principals objectius d’aquesta nova exposició és donar visibilitat i major presència a les dones artistes del país com a impulsores de la vida cultural de la parròquia.

Durant la inauguració van ser presents algunes de les artistes involucrades en l’exposició, que posteriorment a la presentació, es van encarregar d’explicar alguns detalls de les seves obres.

Per la seva part, la responsable del CAEE, Ruth Casabella, va explicar que es tracta d’una exposició que reuneix el treball de catorze artistes, algunes de llarga trajectòria i altres de més joves, que, mitjançant diversos llenguatges i diferents maneres d’entendre l’art, expliquen com van viure la pandèmia provocada per la Covid-19. Algunes obres aporten una visió més positiva del que hem viscut, mentre que altres treballs reflecteixen tot el contrari.

‘Pandores 20.21’ es podrà visitar fins al dia 22 de maig i tots els interessats a aprofundir sobre les tècniques i formats utilitzats en les obres, podran participar de dos tallers artístics que complementaran l’exposició i que estaran a càrrec de Sonia Valls i Yolanda Blanco.