Exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola al CAEE

Del 12 de febrer al 3 d’abril del 2021, es podrà visitar l’exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola al CAEE. Es tracta d’una selecció d’una cinquantena de còpies de cartells originals, que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya i que corresponen al període de la Guerra Civil.

Fotos: Noelia Farias

La inauguració de l’exposició va tenir lloc, el passat divendres, dia 12 de febrer, i va comptar amb la participació de la responsable del CAEE, Ruth Casabella; Valentí Closa, conseller de Vida Cultural i Aparcaments del Comú d’Escaldes–Engordany i el cònsol menor de la parròquia, Joaquim Dolsa Moya, entre altres.

Exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola al CAEE

La nova mostra, que acull el CAEE, s’erigeix en testimoni d’aquest conflicte bèl·lic, en el qual el cartellisme va adquirir un important protagonisme com a eina de propaganda i sensibilització de la població que vivia en estat de guerra. Està formada per 51 imatges, 50 del bàndol republicà i una del bàndol nacional. Algunes mostren símbols propis del comunisme, del nazisme i transmeten missatges amb diferents ideologies. Amb l’objectiu de donar-li més realisme a la mostra, Casabella va assenyalar que, dins de la sala s’ha reproduït una trinxera, lloc des d’on es resistien els republicans. A més, va afirmar que és una exposició molt completa, on es podrà gaudir del treball de famosos cartellistes, com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi i Martí Bas, entre altres.

Exposició de cartells de la Guerra Civil Espanyola al CAEE

Cal ressaltar que, l’entrada al CAEE és gratuïta i que l’exposició es pot visitar fins al 3 d’abril, de dilluns a dissabte, des de les 9.30 a les 13.30 h, i des de les 15 a les 19 h. Es troben disponible en la web del comú les activitats que es realitzen, de manera paral·lela a aquesta mostra. El 24 de març tindrà lloc una visita nocturna a l’exposició que retratarà el paper de la dona en la Guerra Civil Espanyola i anirà a càrrec de Ruth Casabella.