“Clandestines” la nova performance d’Emma Regada i Núria Montes

En el marc del projecte “La Cultura no s’atura”, el Teatre de Les Fontetes de la Massana va acollir la performance d’arts plàstiques i de teatre denominada “Clandestines”, que va tenir com a protagonista a Emma Regada i Núria Montes.

Fotos: César De Pablos

La presentació va tenir com a objectiu conscienciar i fer reflexionar al públic sobre els drets de les dones i sobre un tema que encara continua sent tabú i controvertit per a alguns sectors de la societat i de la política, l’avortament.

El passat dissabte, dia 30 de gener, durant més de 25 minuts l’escenari de la sala de Les Fontetes es va omplir de fils vermells, de crits, d’oracions, de sang i d’interpretacions plenes d’angoixa, incerteses i sofriment. Les actuacions van anar a càrrec de l’actriu i dramaturga, Núria Montes, i la intèrpret i artista plàstica, Emma Regada.

La performance, inspirada en la llei de l’avortament, va posar en relleu una situació a la qual s’enfronten moltes dones, que trien interrompre de manera voluntària l’embaràs, però que el sistema no contempla ni aprova la seva decisió. Avui dia, l’avortament és un tema del qual molts prefereixen no parlar i que continua generant molt debat i controvèrsia a nivell social.

Sens dubte, “Clandestines” és un espectacle impactant, que busca obrir les nostres consciències, i mirar la realitat de moltes dones, més enllà del nostre propi nas.

Com la resta de les activitats culturals desenvolupades en el marc del projecte “La Cultura no s’atura”, l’aforament a la sala teatral va ser limitat, podent accedir a l’espectacle els qui van fer la compra, de manera prèvia, a través de la web www.cultura.ad.