Reeixida primera edició del Xocofest a la capital

Del 8 al 18 d’abril, la capital del Principat va gaudir de la primera fira de la xocolata al país, el Xocofest, que va comptar amb una important afluència de visitants  i més d’una trentena d’activitats gratuïtes per a tota la família, al llarg de deu dies.

Fotos: Noelia Farias | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La inauguració va tenir lloc durant la tarda del 8 d’abril i aquell dia els visitants, a més de gaudir del Mercat de Cacau, amb espectacles de màgia itinerant i el concert de The Soundsets, també van poder tastar la Xocolatada popular a càrrec de Xocolates Valor. Van ser prop de 3.000 racions de xocolata que es van repartir de manera gratuïta a tots els assistents.  Algunes autoritats del país  com ara la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol; el cap de Govern, Xavier Espot i la sindica general, Roser Suñé, entre d’altres, també van poder provar algunes de les racions disponibles.

Programa d’activitats molt variat

Tot el programa del Xocofest va girar entorn de la xocolata amb activitats gratuïtes per compartir en família, durant la setmana Santa, tot coincidint amb l’Andorra Sax Fest al qual el comú de la capital també va donar suport.

L’agenda d’activitats del Xocofest va oferir al públic la possibilitat de visitar el Mercat del Cacau i, a més a més, fer classes de cuina, tasts i maridatges, en les diferents parades que hi havia a la fira, així com tallers de tatuatges i de cosmètica amb cacau. Els visitants també van poder gaudir de música en directe i d’una variada oferta d’espectacles infantils.

Participació del sector comercial

Aquesta primera edició de la fira de la xocolata va comptar amb la implicació del sector comercial i de l’Associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, que va impulsar el sorteig ‘Emporta’t el premi de l’ou daurat’. Van ser al voltant d’una seixantena d’establiments del barri que es van sumar a la iniciativa i van entregar premis als visitants, a través dels codis QR, que van estar exposats als aparadors de la fira.

La fira va estar ubicada, durant deu dies, a l’espai de l’antiga caserna de Bombers, i va comptar amb l’afluència d’un gran nombre de visitants.

Bones sensacions per a la primera edició

La cònsol major de la parròquia d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López, totes dues van coincidir en el fet que l’esdeveniment ha estat un important element atractiu per dinamitzar la capital i atreure a públic local i de fora, en el marc dels darrers dies de la temporada d’esquí.

Marsol, també va destacar que el Xocofest ha estat només, el punt de partida d’una primavera molt intensa d’activitats que tindran lloc en diferents indrets de la capital.

Inauguració del Xocofest

democrates andorra