(+Fotos) Reconeixement de la capital a Joan Verdú pels destacats resultats esportius

El passat 20 d’abril, el Comú d’Andorra la Vella va homenatjar l’esquiador andorrà pel seu títol de campió, en el gegant de la Copa d’Europa, en una temporada en què també ha destacat als Jocs Olímpics de Pequín i en la darrera cita de la Copa del Món. 

Fotos: Noelia Farias 

“Andorra la Vella vol retre un merescut homenatge a un esquiador de la nostra parròquia que ha assolit, durant aquesta temporada, una fita històrica que no havia aconseguit abans cap altre esquiador andorrà”, va assegurar Conxita Marsol durant el seu discurs. Segons la cònsol major d’Andorra la Vella, pocs esquiadors europeus han tingut una temporada “tan espectacular com la del Joan”, amb quatre victòries al gegant la Copa d’Europa i el títol de campió, que va recollir durant les finals del març passat a Grandvalira. Els que coneixem el món de l’esquí sabem que és un esport molt dur, molt exigent i molt sacrificat. Per això, valorem encara més els resultats d’aquesta temporada”, va assenyalar Marsol, que va aprofitar el moment per felicitar l’esquiador i elogiar la seva feina i esforç. “Enhorabona de tot cor, Joan. Ens has demostrat amb la teva constància, la teva capacitat i el sacrifici, que els somnis es fan realitat”. 

Durant l’acte, Marsol també va destacar que l’esportista és ara un exemple per a molts infants del país que es volen dedicar a l’esport nacional. Per això, segons la cònsol major de la capital, és important que persones com ell tinguin aquest reconeixement al país, perquè són persones que porten el nom d’Andorra pel món i també “en el cor”. 

En nom de la corporació d’Andorra la Vella, Marsol va fer una valoració molt positiva de l’actuació de l’esquiador al llarg de tota la temporada, amb un històric novè lloc als Jocs de Pequín, el millor resultat d’un esportista del país en una cita olímpica d’hivern. En aquest sentit, va assenyalar que, si bé Verdú va protagonitzar “una temporada gegant”, no va ser “gens fàcil”, perquè l’esquiador ha patit moltes lesions al llarg de la seva carrera.  

Com a reconeixement a la tasca de l’esquiador, el Comú d’Andorra la Vella, de la mà de la cònsol major, li va fer entrega del pin de plata de la corporació comunal com a mostra de “respecte, admiració, professionalitat i passió”, per l’esport nacional. 

Després de rebre la insígnia, Verdú va dirigir unes paraules a la seva família i es va mostrar molt agraït per l’homenatge que va rebre de la parròquia on va néixer i on encara continua residint ell i tota la seva família. “És un honor per a mi rebre aquest reconeixement de la parròquia d’Andorra la Vella. Espero seguir donant el màxim per aconseguir bons resultats. Teniu el meu compromís que donaré el cent per cent pel país i per la parròquia per arribar el més lluny possible”, va manifestar l’esquiador. 

Homenatge de la capital a Joan Verdú