El banc de perruques massanenc recapta 17 mil euros

Amb el propòsit de recaptar diners per al banc de perruques del comú de la Massana, 14 youtubers, residents al país, van ser protagonistes d’un partit solidari de futbol sala que va aplegar més de 150 espectadors a la grada del pavelló de l’Aldosa.

Fotos: Noelia Farias

La solidaritat va ser present, una vegada més, al nostre país. Per això, 14 youtubers, Salva, Shooter, Logan G, Plex, Mateoz, Attack, Agustin 51, Rickyedit, Adrians, Sieteex, Wilder, Suja, Corbacho i StarK van canviar, per un dia, l’ordinador i la càmera pel pantaló curt i la pilota, per jugar contra el càncer, al centre esportiu Àgora Internacional School.

El tret de sortida de la jornada el va marcar, Guillem Forné, conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, que va ser l’encarregat d’interpretar l’himne Nacional d’Andorra. El joc va començar passades les cinc de la tarda, sense la presència de l’àrbitre en la primera part del partit, però això no va impedir que es dugués a terme l’esdeveniment. L’afició estava tan concentrada seguint el partit que l’absència de l’àrbitre va passar gairebé desapercebuda.

Durant més d’una hora, tant l’equip vermell com el blau, van estar pràcticament igualats, però finalment els de color blau es va acabar imposant en el marcador per 7-9. Els jugadors van deixar tot sobre la pista, però van reconèixer que el resultat no era el més important, ja que el partit es jugava amb una finalitat molt clara, aportar el seu granet de sorra a una causa tan important i noble com ara la lluita contra el càncer.

Objectiu complert

Segons Mireia Ramos, consellera del Comú de la Massana i organitzadora de l’esdeveniment, malgrat els atacs que va patir la xarxa d’Andorra Telecom i la plataforma, per poder seguir el partit via streaming, es van aconseguir vendre 600 entrades que, sumades a l’aportació dels patrocinadors, van recaptar un total de 17.000 euros. Els fons recaptats van ser destinats al banc de perruques, dependent del departament Social del comú de la Massana, per a la compra de 14 perruques de cabell natural i per al finançament de 10 tractaments de ‘microblading’ a persones sense recursos que es troben sota tractament oncològic.


Balanç força positiu

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va fer una valoració molt positiva de l’esdeveniment i va destacar que, si bé el partit es va dur a terme durant el cap de setmana Pasqua, aquest tipus d’actes s’haurien de repetir “perquè s’ha demostrat que funcionen tot i el pont”.

“El youtuber del cotxe daurat”, Corbacho també va fer un balanç molt satisfactori de la jornada viscuda al pavelló de l’Aldosa. “Crèiem que pel cap de setmana llarg no hi hauria tanta gent, però la veritat que hi ha hagut molt suport del públic, així que estem molt contents”. Pel que fa al joc va assenyalar que va anar molt bé i que es va sentir “molt a gust”. El youtuber, també va destacar l’esportivitat que es va evidenciar en el joc. “Com heu vist va haver-hi molta esportivitat, encara que anéssim guanyant o perdent, era igual perquè tots som companys”.

D’altra banda, Corbacho no va deixar passar l’oportunitat per parlar dels hackers, els quals va qualificar de “males persones”. “S’ha de ser mala persona per fer una cosa així, quan és un esdeveniment solidari que no té ànims de lucre”, va manifestar el youtuber.

Corbacho va ser un dels pocs youtubers que es va quedar a les grades després del partit per compartir una estona entre els seus seguidors, que van demanar-li autògrafs i selfies.

Partit solidari a la Massana

democrates andorra