Sant Julià de Lòria va celebrar la tradicional missa a la capella de Sant Bartomeu

Una vintena de persones van assistir a la missa de Sant Bartomeu, a la capella que porta el nom del sant, a Sant Julià de Lòria. L’església, que és privada, obre excepcionalment aquest dia per celebrar la festivitat del sant.

Fotos: Elena Melgarejo

Missa de celebració del Dia de Sant Bartomeu a Sant Julià de Lòria

Ubicada tot just a l’inici de la carretera de Nagol, envoltada d’edificacions residencials modernes que no aconsegueixen minvar la seva bellesa i atractiu, trobem la capella de Sant Bartomeu, que un cop a l’any, el 24 d’agost, obre les portes per celebrar una missa en honor a la festivitat del sant.

Missa de celebració del Dia de Sant Bartomeu a Sant Julià de Lòria

Aquesta petita joia arquitectònica, edificada al segle XV, és propietat de dues famílies de la parròquia, els Molines i els Josa. L’edifici, de nau rectangular, pòrtic adossat de dues columnes i campanar d’espadanya, es converteix en un lloc de reunió significatiu, en un dia que els fidels es reuneixen per celebrar la missa de Sant Bartomeu, una celebració religiosa que té una importància molt significativa per Sant Julià de Lòria.

Missa de celebració del Dia de Sant Bartomeu a Sant Julià de Lòria

La missa va començar a les 19.30 h i la va oferir mossèn Pepe Chisvert, una figura venerada i estimada a la parròquia. La seva connexió amb la comunitat i la seva passió pel servei religiós, l’han portat a establir un lligam profund entre ell i els fidels. L’eucaristia es va celebrar en honor als familiars difunts, i es va convertir en un moment de reflexió, pregària i record.

Missa de celebració del Dia de Sant Bartomeu a Sant Julià de Lòria

Com cada 24 d’agost, la capella esdevé un lloc de trobada i, com que és una església petita, molts feligresos es van veure obligats a seguir l’acte des de l’exterior. Enguany, a la missa hi va assistir el Consol Major, Josep Majoral, i la Consol Menor, Mireia Codina. La celebració també és una oportunitat fantàstica per gaudir de l’interior de la capella, que amaga un objecte fascinant; es tracta d’un retaule que data del 1606, encarregat a l’ebenista i escultor barceloní Miquel Rubiol, per part de Bartomeu Moles.