(+Fotos) Soldeu va celebrar el dia del seu patró, Sant Bartomeu

Com cada 24 d’agost, el poble de Soldeu va viure una jornada plena de fervor i comunitat en honor al seu patró, protector d’aquells que treballen les pells, fabriquen o usen cuir, així com de les modistes. La missa solemne, oficiada per mossèn Ramon, a la capella del poble, per commemorar a Sant Bartomeu, va aplegar una dotzena de feligresos que no es van voler perdre aquesta tradicional celebració.

Fotos: Noelia Farias

El cònsol major de la parròquia de Canillo, Francesc Camp; la ministra de Cultura i Esport, Mònica Bonell, així com el ministre de Medi Ambient, Agricultura, i Ramaderia, Guillem Casal, entre altres autoritats, també es van sumar a l’acte, on van tenir l’oportunitat de compartir un moment de germanor amb la comunitat canillenca.

A Soldeu, el dia de Sant Bartomeu va ser una jornada destacada. Després de la cerimònia religiosa, es va dur a terme un aperitiu obert a tota la comunitat, que va tenir lloc al restaurant de l’hotel Sol i Neu. Però, la celebració no es va limitar als adults, ja que es va organitzar un taller infantil, ‘Joc Gegants’, a l’aparcament del Regi (Angadelles), pensat especialment perquè els més menuts també prenguessin part de la festivitat. Això, va permetre que tota la família pogués participar activament i gaudir junts del dia de Sant Bartomeu.

 

(24/08/2023) · Soldeu va celebrar el dia del seu patró, Sant Bartomeu