(+Fotos) Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe Shangti

El glamurós toc artístic de Philippe Shangti es veu reflectit una vegada més en la col·lecció ‘Seven’, amb la qual el francès repassa els set pecats capitals. La mostra va ser inaugurada el passat 11 de maig al seu taller i museu, ubicat als afores de La Massana.

Fotos: Xavi Pujol

Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe ShangtiDesenes de peces de nova creació engalanen el museu i taller de Philippe Shangti, artista resident al Principat d’Andorra que, en el passat, ha representat el nostre país a grans cites com ara la Biennal de Venècia.

Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe ShangtiD’interpretar i criticar l’opulència a retratar el dany que la vida humana ocasiona en la natura, Shangti ha dedicat la seva obra a generar consciència sobre les causes que considera justes. En el cas concret de ‘Seven’, la col·lecció més recent del controvertit artista, reflexiona sobre els set pecats capitals: la supèrbia, la ira, la gola, l’enveja, la peresa, l’avarícia i la luxúria. Això sí, sense comprometre el distintiu toc de sensualitat i glamur que el caracteritza.

‘Seven’, de Philippe Shangti, navega entre representacions tradicionals, homenatges a artistes del passat i interpretacions modernes amb els pecats capitals com a objecte d’estudi

Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe ShangtiCada pecat és representat amb dues fotografies; la primera d’elles, una composició que Shangti ha batejat com a ‘Ultimate’, en què veiem una gran panoràmica plena de detalls i figures femenines, mentre que una segona fotografia, amb una única model, actua com a complement. Finalment, el trinomi es tanca amb un missatge en format tag, segell distintiu de l’art del francès.

Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe ShangtiAl llarg d’aquest recorregut artístic, els espectadors van veure des d’escultures fins a l’àmplia selecció de fotografies produïdes minuciosament amb atrezzos, escenaris i models espectaculars. Cada retrat va ser produït amb consciència del més mínim detall i amb la dona com a columna vertebral d’un discurs visual que coqueteja amb l’erotisme.

Els set pecats capitals sota la mirada de Philippe ShangtiCal destacar que la model lusoandorrana, Paula Cristina, és una de les protagonistes que Shangti va fotografiar amb motiu de la nova col·lecció. La jove de 25 anys va ser present a la gala a la qual també van acudir personalitats del món empresarial, influencers i autoritats polítiques del país.

Els set pecats capitals sota la mirada crítica de Philippe Shangti