(+Fotos) L’Spartan Race d’Encamp omple el país amb més de 5.500 participants

L’arxiconeguda cursa d’obstacles va aconseguir aplegar més de 5.500 corredors provinents de 43 països diferents i va deixar un retorn econòmic de 3 milions d’euros. A més a més, més 750 infants van poder gaudir de l’Spartan Kids, una cursa molt animada i divertida de la qual van ser partícips uns 500 alumnes de les escoles de la parròquia.

Spartan Race

El passat 9 de juny va arrancar una nova edició de l’Spartan Race, cursa d’obstacles que continua consolidada com a una de les més famoses a escala mundial. Enguany, Encamp, una vegada més, es va convertir en la vila escollida per a acollir els milers d’espartans que van suar la gota gruixuda per consagrar-se com a campions de les seves respectives categories.

El tret de sortida el van donar els més joves a l’Spartan Kids, modalitat que va aplegar més de 750 corredors, d’entre 4 i 15 anys, que van haver de superar recorreguts esglaonats d’entre 800 i 3.200 metres.

Spartan Race 2023 a Encamp

El plat fort de la competició va continuar l’endemà amb les disputes de les categories Beast, Ultra i Sprint, que van crear un marc immillorable a tota la parròquia malgrat la presència de la pluja. Quant a la categoria Beast, l’italià Luca Pescollderungg i l’eslovaca Eszter Hortobágyiová es van proclamar campions d’Europa després de córrer 21 km i superar 30 obstacles en 02:51:01 i 03:26:12, respectivament. Els francesos Gregory Basilico i Thibault Jean van copletar el podi masculí, mentre que la suïssa Janka Pepova i l’espanyola Rianna Nelson ho van fer en la categoria femenina.

Podi Spartan Race Encamp 2023

L’Ultra de 50 km va veure victòries per part del francès Serge Fortini (07:49:42), seguit pel portuguès Samuel Castela i l’espanyol Cristian Jodar Martos. Quant a les dones, Ana Filipa Castela, també de Portugal, es va consagrar com la dona més poderosa i hàbil de la categoria, mentre que la polonesa Anna Bednarek i l’alemanya Julia Heinrich van completar el podi.

Spartan Race Encamp 2023

Pel que a la cursa Sprint de 5 km, aquesta va ser guardonada per blocs d’edat. Els competidors francesos i espanyols van mostrar un claríssim domini sobre els seus adversaris.

Diumenge de relleus

La Super Team Relay va ser una de les grans sorpreses d’aquest 2023. Amb temps definitiu d’1:19:49, Team France 1 es va alçar com a guanyador, mentre que Spain 4 i Czech Team 2 es van haver de conformar amb la segona i tercera posició de forma respectiva.

La jornada dominical també va servir per gaudir de la cursa Super de 10 quilòmetres per grups d’edat, tant en la categoria femenina com en la masculina. Hi va participants des dels 18 anys fins a més de 60.

Bon retorn

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va assegurar que des del comú “estem molt satisfets. Ha sigut un cap de setmana ple de gent, amb un degoteig de persones constant i creiem que ha sigut tot un èxit”. A més, per part del sector hoteler sabem que hi ha hagut plena ocupació i de la restauració i comerços també tenim molt bon retorn. Fem un balanç molt positiu”.

El director de Spartan Espanya, Àngel Sanz, que apuntava que la cursa va generar un retorn d’aproximadament 3 milions d’euros, va assenyalar que el balanç de tot l’esdeveniment és d’èxit. “L’ambient, el moviment, les reaccions dels participants… totes aquestes coses ens han donat una sensació espectacular, millor de les que esperàvem”. A més, va remarcar que part de l’èxit “també prové de la integració que hem fet de les dues parts de la muntanya encampadana. Ens ha permès incloure molt de joc mental i tècnic, donant com a resultat una carrera molt completa i especial com la del Campionat d’Europa”.