Total Fight Masters of Freestyle, acrobàcies sobre la neu

La temporada 2017-2018 Grandvalira ha tornat a fer història acollint competicions esportives de màxim nivell i esdeveniments internacionals de primer ordre. Enguany, l’estació andorrana ha presentat un calendari molt complet: Finals Copa del Món d’Esquí Alpí,  Copa del Món de Quilòmetre Llençat i la Total Fight Masters of Freestyle sent una de les proves estrella del calendari mundial del freestyle.

L’origen del freestyle es remunta als anys trenta a Noruega, quan els esquiadors feien diverses acrobàcies durant els seus entrenaments d’esquí alpí. No va ser fins a la dècada de 1950 quan es van començar a organitzar les primeres exhibicions als Estats Units, la qual cosa va transformar el freeski en una modalitat esportiva i competitiva.

McMorris al Total Fight Masters
Foto: Miguel Rubio

Pel que fa a l’snowboard, cal esperar fins a finals dels setanta i principis dels vuitanta, quan els esportistes procedents del surf i de l’skateboard van adaptar a la neu les maniobres que feien a l’aigua o sobre el ciment.

Si hi ha res que uneixi el freeski i l’snowboard en modalitat freestyle és la cerca, d’alguna manera, de gaudir de la muntanya, i de gaudir d’spots i trucs nous sobre els esquís o la taula de snow amb un estil lliure.

Carles Aguareles al Total Fight Masters
Foto: Miguel Rubio

Avui, la Total Fight és una de les competicions estrella per als amants d’aquest esport.

La 15a edició del Total Fight Masters of Freestyle ha tornat a reunir als millors riders de snowboard i freeski a l’estació andorrana. El Snowpark El Tarter ha estat l’escenari de dos caps de setmana plens de salts espectaculars i diversió. Snowboard és categoria ELITE sent la categoria superior on només hi ha 7 proves arreu del món comptant X Games Aspen i Oslo. En freeski la prova és categoria GOLD, sent la categoria superior i una de les cites de referència al calendari mundial a la disciplina d’slopestyle. Una prova de referència dins del circuit que reuneix els millors riders del món

Noms propis com l’espanyol Javi Lliso, l’andorrà Carlitos Aguareles els podeu veure en aquestes impactants imatges.

Judd Henkes al Total Fight Masters
Foto: Miguel Rubio

D’altra banda, el circuit de slopestyle, compost per 3 mòduls de jibbing i 3 de kickers, ha estat escenari d’una gran rivalitat. Cada rider ha tingut 2 intents per aconseguir la millor puntuació per part dels jutges i tan sols han passat a la final els 8 millors homes i 4 millors dones.

En homes, els riders s’han dividit en 2 grups i on s’han classificat els 4 millors de cada Heat. Al grup 1, la jove perla americana Judd Henkes ha aconseguit la millor puntuació.

En dones, la japonesa Yuka Fujimori ha tornat a demostrar que la seva victòria al Grandvalira Total Fight de la passada edició no va ser casualitat.

Kaito Hamada al Total Fight Masters
Foto: Miguel Rubio