El Trial solidari de Nagol dona el tret de sortida al Campionat d’Andorra 2021

47 pilots van participar en el Trial solidari de Nagol, celebrat el passat 28 de febrer, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. L’edició 2021 va estar organitzada per la Federació Motociclista d’Andorra. A diferència dels anys anteriors, els fons recaptats per les inscripcions de la competició seran destinats al Banc d’Aliments de la Creu Roja Andorrana.

Fotos: César De Pablos
Equip de la creu roja al trial de nagol 2021

Enguany, la competició es va dividir en diferents categories, la groga, la verda, la blava i la vermella, sent la categoria groga, la més fàcil i la categoria vermella, la més difícil. Quant a la categoria groga, es va subdividir en tres nivells: groga i groga Sub-18, corresponent als pilots menors de 18 anys i la groga Màster 45, la corresponent als participants de més de 45 anys.

Leon Camier al trial de nagol

A la competició hi van assistir pilots de renom, com ara Leon Camier, campió britànic de Superbikes del 2009; Lorenzo Santolino, campió espanyol d’enduro; Sam Sunderland, campió de motos del Dakar Rally 2017; Adrien van Beveren, participant del Dakar Rally i campió de tres edicions consecutives de l’Enduropale du Touquet; Chaz Davies, campió mundial de SuperSport de 2011; Pau Martínez, campió mundial de Trial125 de 2020; Cristian España, pilot de ral·li i enduro amb el Team Sherco 4T, i Greg Minnaar, ciclista oficial del Team Santa Cruz i guanyador de 10 medalles en el Campionat Mundial de Ciclisme de Muntanya. El multi campió de trial, Toni Bou, també va ser-hi present, però com a entrenador de la nova generació de pilots.

Cristian España al Trial de Nagol

El primer lloc en la categoria vermella va ser per a Gaudi Vall, mentre que Xavi Cristina es va imposar en la categoria blava, Lorenzo Santolino en la verda, Jordi Miró en la groga, Oriol Serrano en la groga Sub-18 i Xavier Crespo en la groga Màster. L’andorrana, Laia Pi va ser la millor classificada en la categoria femenina, ocupant el setè lloc.

Alèxia Lladó al trial de nagol 2021

Malgrat les condicions sanitàries, la jornada es va poder desenvolupar sense inconvenients i els cònsols de la parròquia laurediana, José Majoral i Mireia Codina i la consellera d’Esports, Diana Sánchez van ser presents en el lliurament de premis.

Competidora al Trial de Nagol

A banda de premiar els guanyadors de la primera competició del calendari, la Federació Motociclista d’Andorra va lliurar els corresponents trofeus als campions nacionals de trial de l’any 2019, que, arran de la pandèmia, no van poder ser homenatjats a la tradicional Nit de la Moto.

La següent prova del Campionat d’Andorra 2021 tindrà lloc el pròxim 21 de Març amb el Trial de Naturlandia (Adults i Nens). MC Pirineu.

Sam Sunderland al campionat de trial de nagol