Una rosa i una foto, el regal de Sant Jordi per als padrins de la Llar de Jubilats

Els padrins i padrines de la Llar de jubilats d’Escaldes-Engordany van celebrar la diada de Sant Jordi d’una manera molt especial, al Pavelló Prat Gran de la parròquia.

Fotos: Noelia Farias

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, el divendres 23 d’abril, la Llar de Jubilats de la parròquia escaldenca va organitzar una exposició amb totes les fotografies pertanyents al projecte “Posem bona cara a la Primavera”, en el qual van participar més d’una setantena de persones majors de 60 anys.

A causa de la Covid-19, i repartits en torns de deu minuts, els avis van anar fent acte de presència al Pavelló Prat Gran, a partir de les deu del matí i fins a les 12.30 del migdia, per visitar la mostra fotogràfica de la qual van ser protagonistes. Rosa Gilli, cònsol major d’Escaldes-Engordany; Joaquim Dolsa, cònsol menor de la parròquia; Magda Mata, consellera de Gent Gran, Infància i Recursos humans; i Maria Lupiáñez, responsable del departament de la Gent Gran del Comú, van ser els encarregats de fer el lliurament de roses als padrins, així com un “llibre” amb la fotografia de cadascun d’ells.

Després d’haver rebut el regal de Sant Jordi, alguns avis es van acostar a “l’estudi fotogràfic” que estava muntant al pavelló i es van fer fotos amb familiars i amics. Una d’elles va ser Maite Jiménez, qui va expressar el seu agraïment per haver estat part d’aquest projecte i d’haver-lo pogut compartir amb la seva família i, sobretot, amb la seva neta. “És un record que tindré per sempre. Mai s’havia fet una cosa similar en la Llar de jubilats. Va ser una bella experiència”, va afirmar la Maite.

En aquest sentit, Joan Antoni Rodríguez Cementé va explicar que “va ser una experiència molt bonica i ara, veient les fotos, encara m’agrada més. Mai ens havien proposat una cosa així. Si em pregunten de nou, tornaria a participar”.

Jean Luc Herbert, fotògraf i director del projecte, “Posem bona cara a la Primavera”, va explicar que es tracta d’una proposta on s’utilitza la fotografia com una eina terapèutica. La idea de presentar aquest projecte va sorgir un dia, quan el fotògraf, buscant un espai per treballar en un altre projecte per al Comú, es va acostar a la Llar de Jubilats, un espai que li va semblar des del començament molt càlid i on, a poc a poc, va anar coneixent a la gent que forma part d’aquest lloc. Va ser així que, posteriorment, va proposar aquesta idea per a Sant Jordi.

Per Això, el Jean Luc va muntar un estudi fotogràfic, perquè al cap d’un any molt dur, a causa de la pandèmia, els avis i àvies van poder tornar a pentinar-se, vestir-se, arreglar-se, sentir-se còmodes i protagonistes del projecte.

Es van fer, en només deu dies, més de 7.000 fotografies entre els més de 70 jubilats que van participar de les sessions fotogràfiques. Alguns avis van decidir sortir acompanyats dels seus familiars o amics, però uns altres, van preferir portar alguns elements com la canya de pescar, o disfressar-se per a l’ocasió. “Cap pensava ser model d’un dia, alguns mai s’havien fet una foto amb un fotògraf professional, ni en un estudi. La rebuda dels avis va ser fantàstica, tots estan molt contents amb el resultat final”, va assenyalar el fotògraf Jean Luc Herbert.