(+Fotos) Units a Meritxell pel poble ucraïnès

Sota la direcció de Catherine Metayer, el Cor de Cambra de les Valls d’Andorra va oferir un recital a benefici dels refugiats ucraïnesos. La vetllada va tenir lloc el passat 11 de maig, al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, a Canillo.

Fotos: Paula Cristina

Des de l’esclat de la invasió russa a territori ucraïnès, han estat moltes les mostres de condemna envers aquesta acció, però també n’hi ha hagut moltes de solidaritat, amb iniciatives públiques i privades que, amb diferents gestos, han buscat alleujar el pes de fugir d’un conflicte d’aquestes característiques.

Concert benèfic a Meritxell

El passat 11 de maig, al Santuari de Meritxell, el Cor de Cambra de les Valls d’Andorra va sumar el seu granet de sorra a una gran cadena humanitària. Sota la direcció de Catherine Metayer i amb la música del pianista Nicolas Licciardi, el cor va obsequiar els presents amb un espectacular concert a benefici dels refugiats ucraïnesos.

Nicolas Licciardi

Per a aquesta ocasió, el Cor de Cambra de les Valls d’Andorra va interpretar peces del cèlebre compositor francès Gabriel Fauré, un dels principals exponents gals de la seva generació i responsable d’influir en grans compositors del segle XX.

Catherine Metayer

Entre les composicions més conegudes que s’hi van interpretar, cal destacar el ‘Rèquiem’, una peça estrenada per primera vegada l’any 1888. La ‘Pavana’, escrita en 1887, també va vibrar entre la nau del Santuari, que es va omplir de gom a gom i va ressonar entre aplaudiments i ovacions. El ‘Cantique de Jean Racines’ i ‘Les Djinns’ tampoc hi van faltar en aquest bell recital, punt final del qual va arribar amb ‘Ave Maria’.

El concert benèfic del dimecres va comptar amb el suport institucional del Comú de Canillo, representat pel cònsol de la parròquia, Francesc Camp. També van ser-hi presents com a convidats els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, així com Jean-Michel Rascagneres, cònsol menor d’Encamp. Una altra persona que no es va voler perdre la màgica posada en escena va ser la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Units a Meritxell pel poble ucraïnès