La bandera andorrana present al concurs Internacional Grenaches du Monde 2022

Per quart any consecutiu, la delegació andorrana, en aquesta ocasió formada per Josep Baeta, Òscar Garcia i Pablo Pérez, va participar en els panells de tast del concurs Les Garnatxes del Món, que enguany va tenir lloc del 4 al 6 de maig, a Navarra, Espanya. 

Fotos: Josep Baeta

El passat mes de maig es va celebrar a Olite, Navarra, la dècima edició del concurs internacional Les Garnatxes del Món, que va comptar amb 80 tastadors de 12 Països: Corea, el Japó, els Estats Units, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Colòmbia, l’Uruguai, França, Itàlia, Espanya i, per 4t any consecutiu, també amb la participació d’Andorra. Durant tres dies, un centenar de professionals del sector vitícola van tastar prop de 1.000 garnatxes amb l’objectiu de seleccionar les millors.

Aquest any un tastador d’Andorra – Josep Baeta – ha sigut president de taula

El concurs Les Garnatxes del Món consisteix en el tast i avaluació de vins elaborats amb la varietat garnatxa, sola o combinada amb alguna altra varietat.

La importància de la garnatxa com a varietat vinífera, així com el fet més que merescut que se li dediqui un concurs internacional, és perquè forma part de la nostra cultura i ens ha acompanyat al llarg de la història en les seves nombroses variants o adaptacions, com ara la Cannonau di Sardegna, la garnatxa grisa i el lledoner pelut de l’Albera i la garnatxa tintorera de la zona meridional del mediterrani.

Actualment, la seva presència s’estén en el mapa mundi, des de la zona de Cebreros, a Àvila, la part oriental de la península Ibèrica, el Rosselló, el Llenguadoc o Itàlia i, fins al nou món, amb presència a Austràlia, Estats Units i Mèxic.

democrates andorra