Els formatges CADÍ s’emporten l’or dels Estats Units

Els formatges CADÍ s’emporten l’or dels Estats Units

La qualitat i el sabor dels formatges CADÍ són inqüestionables, segons els paladars dels diferents experts que han avaluat, any rere any, les referències d’aquest productor urgellenc. Enguany, el formatge Urgèlia DOP ha estat guardonar amb la medalla d’or, als Sofi Awards 2020, com el millor formatge de llet de vaca.

Foto: CADÍ

El concurs, que va aplegar prop de 2.000  referències de diferents productes i especialitat d’arreu del món, es va realitzar als Estats Units, país conegut com el primer productor mundial de formatges, que va comptar amb l’organització de l’Specialty Food Association. Des de la seu de la Cooperativa CADÍ, es van mostrar molt feliços i satisfets amb la fita assolida, ja que, curiosament coincideix amb el 105è aniversari de la cooperativa. CADÍ va estendre els seus agraïments als ramaders, socis, treballadors, proveïdors i clients, que han fet possible la consolidació d’un projecte amb més d’un segle d’història.

Medi Ambient aposta per l’objectiu de 100% Escoles Verdes

El programa Escoles Verdes és una iniciativa impulsada des del Ministeri de Medi Ambient, que té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la protecció de l’entorn natural, des de l’àmbit escolar, però amb la intenció d’implicar tota la comunitat educativa i les administracions en un projecte comú: conservar i millorar el medi ambient.

Foto: SFGA

En aquest sentit, i en consideració de la declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica per part del Consell General, el Govern d’Andorra va anunciar el seu compromís de desplegar Escoles Verdes a tots els centres educatius del Principat, fins a assolir el 100% de participació. Actualment, hi participen 21 escoles, que corresponen a 8.958 alumnes dels 11.273 censats en els tres sistemes educatius del país, és a dir, un 80% de la població escolar.

Llum verda per als ciclistes dins del túnel

Ja es troba disponible a l’altura de la boca sud del túnel de Ràdio Andorra, a Encamp, un nou dispositiu perquè els ciclistes puguin alertar als vehicles de la seva presència a l’interior del túnel. Un panell lumínic, situat a l’entrada del túnel, s’encendrà quan un ciclista accedeixi a l’interior. D’aquesta manera, la llum del túnel s’activa durant un minut, quan el ciclista pressiona un botó que se situa abans d’entrar per la boca sud del túnel de Ràdio Andorra.

Aquesta iniciativa forma part d’una prova pilot que està realitzant el departament de Mobilitat d’Andorra per a millorar la seguretat viària i evitar riscos, tant als ciclistes com als vehicles que circulin per la zona. Si la prova pilot aporta resultats positius, s’aplicarà a altres sectors del país.

Es va iniciar la 2a edició del curs per a artesans de la pedra seca

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, van presentar la segona edició del curs per a artesans de la pedra seca, una formació que enguany presenta un èxit de participació i preveu promoure i difondre l’ús d’aquesta tècnica de construcció tradicional, molt pròpia de l’Andorra d’abans.

Foto: SFGA/JAViladot

Segons les fonts oficials, la iniciativa dona continuïtat al curs de l’any formatiu i s’integra en el programa Primera Pedra, un projecte conjunt entre Cal Pal i el Ministeri de Cultura i Esports. Enguany, la cinquantena d’aprenents rebran formació en matèria de reparació de camins, murs, terraplens i empedrats en pedra seca, en diferents sessions, fins al 10 d’octubre.

Cancel·lació del Jambo Street Music 2020

L’edició 2020 del festival Jambo Street Music es va cancel·lar malgrat els esforços realitzats fins a últim moment, per part de l’organització i els patrocinadors de l’esdeveniment, perquè enguany fos realitat. No obstant això, l’evolució de la crisi sanitària va fer inviable el desenvolupament del Jambo amb l’esperit que el caracteritza.

Cal recordar, que el Jambo Street Music es degué celebrar el cap de setmana anterior a Sant Joan, però la situació sanitària del mes d’abril va fer impossible la seva realització. Per aquest motiu es va decidir posposar l’esdeveniment per al segon cap de setmana de setembre i a l’espera que la situació sanitària millorés, però no va anar així.

Un dels motius principals que empenyia als organitzadors a mantenir viva l’edició d’enguany eren els músics, un col·lectiu que, com molts altres, està sent perjudicat per les circumstàncies. No obstant això, la situació sanitària no ha millorat i l’organització s’ha vist forçada a cancel·lar aquesta edició 2020. Però hi ha bones notícies, ja estan treballant per a la nova edició de l’any pròxim, que busca comptar amb tots els grups musicals que estaven convocats enguany. Les dates per a l’any següent ja estan disponible i es preveu que es realitzi entre els dies 17, 18, 19 i 20 de juny del 2021.

Cancel·lada La Purito 2020 arran de la limitació en el nombre de participants

El passat dilluns, dia 31 d’agost, l’exciclista professional, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, va anunciar formalment la cancel·lació de La Purito 2020, una de les marxes cicloturistes més consolidades al Principat. L’anunci es va fer de manera oficial a la seu administrativa d’Andbank Andorra, principal espònsor de la trobada esportiva. Per l’entitat financera, va acudir-hi Josep Maria Cabanes, sotsdirector general de Banca País.

Fotos: ANA

La cancel·lació de La Purito 2020 rau en les mesures sanitàries impulsades des del Ministeri de Salut, que obligaven que la cursa es dugués a terme amb només 500 participants, una xifra molt distant dels 2.811 ciclistes que es van aplegar durant la passada edició. Rodríguez va reconèixer que l’organització va fer un esforç per a reduir la quantitat de ciclistes a 1.800, però, amb el límit proposat per les autoritats sanitàries, va considerar inviable la realització de l’edició d’enguany. Sobre les inscripcions vigents, ‘Purito’ va fer èmfasi en el fet que cada participant rebria el reemborsament del 100% de l’import pagat o bé optar per rebre el seu maillot, un pack de benvinguda i l’oportunitat de participar en el sorteig de diferents productes, entre els quals hi ha una bicicleta Orbea Orca OMR 21 Team.