L’Hotel Plaza va ser reconegut per Unicef Andorra

L’Hotel Plaza Andorra ha rebut, de la directora d’Unicef Andorra, el diploma que l’acredita com a establiment hoteler més col·laborador de l’any 2019 en el programa One Chance For Children. Aquest reconeixement va ser una de les novetats que aquest conveni va introduir l’any 2013 amb motiu de la celebració del seu 10è aniversari.

Des del 2003, any en el qual l’Hotel Plaza Andorra es va adherir a aquest programa, ha aconseguit recaptar 52.368,63 euros, gràcies a la generositat dels seus clients, a la motivació del seu equip i al compromís de la direcció i propietat del grup. Totes les donacions s’han destinat als programes per a lluitar contra la sida que Unicef duu a terme a diferents països. En el moment de rebre el diploma, Jordi Guillaumet, Director de l’Hotel Plaza Andorra, ha declarat que aquest reconeixement els anima a continuar la seva col·laboració amb Unicef Andorra, i amb els programes que Unicef té sobre el terreny, alhora que agraeix la implicació dels seus empleats i la solidaritat dels seus clients.

D’altra banda, la Sra. Marta Alberch, directora d’Unicef Andorra, va aprofitar per agrair la llarga col·laboració que l’Hotel Plaza Andorra manté amb el comitè. També va assenyalar que és un exemple de relació d’èxit, ja que els petits gestos sumen i multipliquen els resultats en els programes. A Camerun, el 99% dels nadons nascuts de mares seropositives neixen lliures del VIH gràcies a aquest programa.

Sobre el conveni One Chance for Children

El conveni One Chance for Children és una iniciativa d’UNICEF Comitè d’Andorra amb el sector turístic, a favor de la protecció dels drets de la infància i, en particular, a favor del dret a la salut i a la prevenció de la transmissió del VIH, que és garantia d’un futur millor per als nens i nenes. Els hotels esdevenen autèntics actors que posen en marxa un programa integral amb diferents objectius.

UNICEF assumeix la responsabilitat de treballar a favor de la infància, comprometent a tots els sectors socials que hi puguin contribuir. El sector turístic juga un paper fonamental en la protecció dels infants arreu del món i en la sensibilització a Andorra, a través de clients i empleats.

Els hotels i altres allotjaments poden participar en aquesta iniciativa multiplicant l’impacte d’UNICEF, i convertint-se en plataformes de comunicació i mobilització de clients i empleats, amb diferents accions, i formant part del moviment de respecte i promoció dels drets de la infància i de la millora de l’accés a la salut.

Hi ha diferents maneres de participar en aquest programa, flexibles i adaptades a cada establiment. Aquests són alguns exemples:

  • Demanar als clients que se sumin al programa incrementant 1 € la seva factura.· Organitzar activitats de sensibilització en dies assenyalats, per ex. l’aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant. Plantejar activitats infantils a l’hotel amb continguts d’Educació en Valors del Programa Enreda’t d’UNICEF.
  • Organitzar actes solidaris a favor de la protecció de la infància.
  • Sol·licitar als treballadors que col·laborin i participin en la posada en marxa de les iniciatives… Els programes d’UNICEF de lluita contra la sida a Camerun i al Congo.

Els fons obtinguts gràcies al conveni One Chance for Children es destinen a la lluita contra la sida a través de diferents programes als quals l’Unicef Andorra dona suport. Els projectes pretenen contribuir a ampliar la prevenció del VIH entre els joves, en el medi escolar i extraescolar, en les regions de més alta prevalença amb la finalitat de reduir la seva vulnerabilitat i minimitzar el risc d’infecció pel VIH, així com a millorar l’accés als serveis de salut entre les poblacions més vulnerables.

UNICEF –Comitè d’Andorra

El Comitè Nacional d’Andorra per l’UNICEF es va constituir el 1994 com a organització no governamental, sense ànim de lucre, per donar suport als objectius i al mandat del Fons de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF). UNICEF Andorra treballa per defensar i promoure els objectius i els principis de la Convenció dels drets de l’infant; per garantir que els drets de la infància es tinguin en compte; per promoure la participació dels infants i joves, perquè donin la seva opinió i es responsabilitzin de totes les accions que els afecten; i per promoure la solidaritat donant a conèixer la situació dels infants als països més pobres o en situació de conflictes o emergències, i comprometre persones, entitats i empreses perquè donin suport econòmic per aconseguir que tots els infants del món tinguin l’oportunitat de tenir un desenvolupament integral: www.unicef.ad

 Sobre UNICEF

UNICEF promou els drets i el benestar de tots els nens, nenes i adolescents en tot el que fa. Amb els seus aliats, treballen a 190 països i territoris per a transformar aquest compromís en accions pràctiques que beneficiïn a tots els infants i centren especialment els seus esforços en arribar als més vulnerables i exclosos, arreu del món: www.unicef.org

 

andorra a taula