Francesc Rodríguez Rossa va presentar el llibre ‘Encamp, una història particular’

L’escriptor Francesc Rodríguez Rossa va presentar un nou llibre sota el títol ‘Encamp, una història particular’, que fa un recull de la història de la parròquia encampadana. L’acte va estar encapçalat pel Jordi Torres Arauz, cònsol major, i el mateix autor, que llueix un currículum prominent com a llicenciat en geografia i història.

Fotos: Comú d’Encamp

Francesc Rodríguez Rossa acompanyat de les autoritats comunalsL’obra es presenta de manera estructurada, tenint en compte els “entorns”. En primera instància, l’entorn físic, que considera la geologia, vegetació i fauna d’Encamp, és el fil conductor que porta el lector a l’entorn econòmic, on s’aborden temes com ara els primers pobladors, les primeres referències escrites, el pas de l’edat mitjana a la modernitat, entre altres. El llibre també inclou un apartat dedicat a l’entorn social, on es parla del Pas de la Casa, mentre que, d’altra banda, hi ha capítols que fan referència al patrimoni i a la transformació turística i muntanyenca d’Encamp.

El llibre “Encamp, una història particular” va ser encarregat i editat pel Comú d’Encamp, per a contribuir a la recuperació de la memòria història local.