Aquests són els tres gats més cars del món

El món animal és molt variat i acolorit i els gats domèstics no són l’excepció. N’hi ha de patrons tigrats, de taques o de colors plans, també n’hi ha grans i petits, amb molt pel o sense; la diversitat de gats que podem trobar a tot arreu és tal que, els menys comuns, s’han pogut cotitzar fins als 105.000 euros.

No hi ha millor opció que adoptar un gat i donar-li la possibilitat de poder gaudir d’una llar càlida, on poder rebre l’amor i l’atenció que mereix. No obstant això, hi ha persones que s’estimen més comprar les seves mascotes a criadors certificats i que poden pagar preus exorbitants, basats en les característiques físiques i genètiques de l’animal. Si bé l’amor i la fidelitat no es poden comprar, només per curiositat, et mostrem el “Top 3” dels gats més cars del món.

3r: El gat Bengal, una bomba d’energia

El gat Bengal és hiperactiu, juganer i extremadament curiós, característiques que no li comporten cap problema per ser un gat sociable i molt divertit. El primer gat Bengal del que se’n té informació, és resultat de creuar un gat domèstic i una femella de gat lleopard; les generacions següents encara conserven els patrons clapejats en el seu pelatge. Preu fins a 8.500 euros.

Gat bengal

2n: Des de Tailàndia, el gat Khao Manee

És conegut amb diferents noms: “Ulls de diamant”, Khao Plort o Gema Blanca, i el seu origen es remunta a la Tailàndia entre els segles XIV i XVIII. El gat Khao Manee és un gat actiu, juganer i intel·ligent, que gaudeix del contacte amb la gent. Els seus noms alternatius provenen dels colors brillants dels ulls d’aquest felí de pelatge blanc, que poden tenir heterocromia amb relativa facilitat (un ull blau i un altre groc, verd o ambarí). Preu: fins a 9.300 euros.

1r: El gat Savannah, el més car de tots

De pelatge amb “estampat salvatge”, el gat Savannah és l’exemplar més car entre els gats domèstics. Aquest gat és el resultat de creuar un serval africà i un gat comú, i pot assolir els 9 quilos. La primera generació de gats servals, en ser 50% salvatges, tenen un caràcter més agressiu i impredictible que els de generacions posteriors. Preu: fins a 21.000 euros.

Gat Savannah

 


Polèmica al voltant del gat Savannah

Una empresa nord-americana, coneguda com a Lifestyle Pets, va aconseguir promocionar la raça Savannah com a una nova raça exòtica de nom “Ashera”, quins exemplars van ser venuts per xifres tan astronòmiques com ara 105.000 euros. Proves d’ADN posteriors van permetre confirmar que aquests gatets Ashera eren en realitat gats Savannah de primera generació, criats per Chris Shrik.