Trobada de Scooteristes i Clubs Catalans al Principat d’Andorra

Entre el 24 i el 25 de setembre, el Principat va acollir la Primera Trobada de Scooteristes i Clubs Catalans, una cita que va aplegar 150 participants i més de 120 motos clàssiques de tipus scooter, de Vespa i Lambretta. L’esdeveniment, organitzat per l’associació sense ànim de lucre Scooteristes Catalunya, va comptar amb la col·laboració del col·lectiu Scooter Riders Andorra.

Fotos: Motosprint · Comú d’Encamp/Sara Camps Mora · Mystigraphe

El punt de trobada es va establir a Montferrer, el passat dissabte dia 24 de setembre, on els participants van rebre la respectiva acreditació i el welcome pack de l’activitat, que va comptar amb la presència d’un pilot provinent d’Alemanya, després de fer un viatge de més de 22 hores amb la seva moto per ser-hi present. Amb ell i dos participants francesos, la Trobada de Scooteristes i Clubs Catalans tindria un caràcter internacional.

Les més de 120 motos es van posar en marxa a les 14 hores en direcció al Coll de la Gallina, on els participants van gaudir de les fantàstiques vistes i el soroll del petardeig dels vells motors, després d’una aturada per a les fotos de rigor. La parada següent va ser l’Ermita de la Mare de Déu de Canòlich, punt en el qual va tenir lloc una foto grupal, per a seguir el trajecte cap a la Massana, prèvia aturada a Motosprint, a Andorra la Vella.

Una vegada a La Massana, concretament al Prat Gran, els pilots es van refrescar tot just abans d’allotjar-se als seus hotels. Aquella mateixa nit, la festa continuaria a l’Hotel Spa Princesa Parc, on els participants van gaudir d’un deliciós sopar bufet que va servir de preàmbul a la cerimònia de premis en què es van reconèixer els pilots vinguts de lluny, les dones pilots, el més jove, el més gran, l’scooter més antic i el millor restaurat. La jornada acabaria amb sortejos de regals cortesia dels diferents patrocinadors.

L’endemà, a Erts, tots els pilots s’hi van congregar per a enfilar-se cap al Coll d’Ordino. Com no podia ser d’una altra manera, els participants van fer una parada obligatòria al mirador del Roc del Quer, punt des del qual van baixar a Canillo per a descobrir el Museu de la Moto.

Des d’aquest punt, els pilots es van mobilitzar a Encamp, als Arínsols, on van romandre exposades les motocicletes que van robar les mirades dels vianants. El cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres, va donar la benvinguda als pilots que van aprofitar l’avinentesa per fer un aperitiu al Can Fontcuberta i, posteriorment, emportar-se un magnífic record d’aquesta trobada organitzada per Scooteristes Catalunya i Scooter Riders Andorra.

Fins a l’any vinent

Després de l’èxit aconseguit aquest 2022, gràcies a l’acollida dels comuns de Sant Julià de Lòria, La Massana, Canillo i Encamp, així com de Protecció Civil i els agents de circulació, l’organització treballa en una segona edició de la Trobada de Scooteristes i Clubs Catalans. Així, doncs, Scooteristes Catalunya i Scooter Riders Andorra agraeixen la implicació de diferents entitats, tant públiques com privades, per fer possible aquesta convocatòria. Aquestes van ser: Hotel Spa Princesa Parc, Hotel Comapedrosa, Restaurant del Prat Gran (La Massana), Xixerella Parc, Can Fontcuberta, Motosprint, Banc Sabadell d’Andorra i Andolac, totes del Principat d’Andorra, i les catalanes Grup Balart, Restaurant Castells, Onlyscooter, Impremta Bassa i Càmping Gran Sol.