‘ELA’, una mirada a la intimitat d’Eugenia Correia

Han passat escasses setmanes des que l’Eugenia Correia va presentar el seu primer single, ‘ELA’, un tema amb el qual la jove cantautora laurediana ha guanyat diferents concursos com ara Talentejant i MovLav. Aquesta cançó, enregistrada en portuguès, és una mirada introspectiva que la música andorrana cataloga fins i tot d’autobiogràfica.

Foto: Juli Barrero

Inspirada en els canvis que afrontava en la seva vida, l’Eugenia va crear ‘ELA’ l’any passat, quan cursava segon de batxillerat, un moment crucial en què ja sabia que estudiaria música al Taller de Músics de Barcelona.

Amb la seva veu dolça i tendra, acompanyada del piano, un instrument que coneix a la perfecció, va donar vida a un tema que reflecteix “un període de canvis constants en la meva vida, en què havia d’aprendre coses noves i en què era conscient que avui seria molt diferent de demà”. Es tracta, doncs, de marcar l’obertura d’un capítol nou que s’escriu a partir d’ara, ja que “aquest single representa l’inici de tot”, és a dir, d’un procés de creixement i d’evolució que implica la professionalització de la seva carrera.

Influenciada per la música de Sara Bareilles i Pablo López, només per citar alguns exemples, l’Eugenia ha trobat la seva identitat musical en la balada pop, mostrant una gran versatilitat per a cantar tant en portuguès com en català. La curiositat i la inquietud pròpies de la seva joventut l’han portat a descobrir gèneres tan diversos com el soul o el jazz i, d’aquest últim, confessa sentir-se encantada per l’energia i dinamisme que desprenen els instruments en cada compàs. Així i tot, la laurediana té les coses molt clares i se centra, almenys de moment, en millorar com a cantant i com a pianista, així com en les actuacions que tindran lloc aquest hivern.

El dia 16 de desembre, La Fada Ignorant es convertirà en l’escenari que acollirà el seu recital de presentació del single, mentre que el festival Sant Antoni Música (SAM) permetrà als massanencs gaudir de la seva veu, en aquesta oportunitat, al costat d’Helena Marsol.

Càlida rebuda

Rere el llançament del single ‘ELA’ a plataformes com ara YouTube i Spotify, l’Eugenia ha rebut una allau de felicitacions i comentaris favorables que, per a ella, “són importants per a continuar endavant i per a motivar-me a continuar fent música. És el suport de persones com ara el Juli Barrero, el meu mentor, i l’Edu Cabrera, amb qui he fet llenguatge musical i m’ha obert les portes del Taller de Músics, el que m’impulsa a perseguir el meu somni de fer carrera en la música”, sigui com a artista a sobre dels escenaris o com a professora, o bé combinant ambdós vessants.