Especial església: un Crist en Majestat al presbiteri

El presbiteri, la zona de l’església situada on hi ha l’altar major, és on s’oficia la missa, i el pare Rupnik hi ha fet un magnífic mosaic amb el fill de Déu, acompanyat per santa Maria, sant Pau, sant Pere, sant Joan Baptista, Sant Julià i sant Germà.

Fotos: Dona Secret

El presbiteri és la part de l’església, anomenada també santuari, situada al fons de la nau central, on hi ha l’altar major, i és reservada als clergues, i és des d’on s’oficia la missa. És el primer que es veu a l’entrar a l’església de sant Julià i sant Germà, i el primer que impressiona el visitant o el feligrès, ja que et dona la benvinguda amb un impressionant i immens mosaic dissenyat pel pare Rupnik.

Darrere del nou altar, hi podem veure la figura central, la d’un Crist en Majestat, amb la mà dreta beneint i l’esquerra sostenen un llibre sagrat on podem llegir “Pare nostre”. Crist està rodejat, a la seva dreta, per la seva mare, santa Maria, per sant Pere, que porta les claus del cel, i sant Germà, un dels sants als quals l’església laurediana està consagrada; a l’esquerra, el seu cosí sant Joan Baptista, sant Julià, amb la palma del martiri a la mà, i l’altre sant a la qual està consagrada l’església, i sant Pau, que porta un llibre, un dels seus atributs. De fons, les muralles i el poble de Jerusalem.

Del sostre, a sobre de l’altar, pengen set làmpades de bronze banyades en or que recorden els set dons de l’Esperit Sant, i que simbolitzen els ous d’estruç que feien servir els primers cristians perquè, quan l’ou es trenca, comença la vida; per tant, són un signe de vida, de resurrecció i d’esperança.

La creu, l’escultura que hi ha al costat de l’altar, simbolitza la resurrecció de Crist, un Crist que puja i surt de la creu on ha estat cruxificat; és un Crist triomfant, amb molta força, que alhora treu Adam i Eva, els pares de la Humanitat, de l’infern.