Especial església: ambó, lectures al costat de la resurrecció de Crist

L’ambó, la trona elevada que hi ha als extrems del presbiteri de l’església i des d’on es llegeixen passatges de la Bíblia, està acompanyat d’un mosaic que representa quan Jesús torna a la vida tres dies després de la seva mort i s’apareix als seus deixebles.

Fotos: Dona Secret

L’ambó és una altra de les zones totalment renovades de l’església parroquial de Sant Julià de Lòria. És la trona elevada que hi ha als extrems del presbiteri d’algunes esglésies, i des d’on habitualment es llegeixen passatges de la Bíblia.

El nou ambó està magníficament decorat, i darrere seu destaca un gran ciri, recolzat en una peça a conjunt amb la decoració de la zona, tota en un blanc pur, línies rectes i senzilles i tons daurats.

Al costat de l’ambó, un mosaic representa la Resurrecció de Crist, el tercer dia després de ser crucificat, i veiem les marques de sang a les mans i als peus, els tres forats que li van provocar els claus amb què el van clavar a la creu per fer-lo morir en suplici, i al costat del tronc, el senyal de la llança que li va clavar el soldat romà Longinos per comprovar que havia mort, i que després es va convertir al cristianisme convençut que Jesús era el fill de Déu, ja que de la ferida en va brollar sang i aigua. Crist està elevat, triomfant, i agafa de les mans a dos homes, probablement dos dels deixebles als quals es va aparèixer per confirmar-los que era fill de Déu i que havia ressuscitat per anar-se’n al Cel. Jesús es va aparèixer al cenacle on es reunien els seus seguidors després de la seva mort, la mateixa habitació on va tenir lloc l’Últim Sopar. Tomàs no s’ho creia, fins que va tocar les ferides de les mans i el costat de Jesús.

Ambó Església Sant Julià i Sant Germà