(+Fotos) Presentada la segona edició del Clàssicand

El festival Clàssicand enceta la seva segona edició amb un repertori d’artistes tant nacionals com transfronterers, amb la missió de continuar atansant la música clàssica a tothom, des d’uns preus assequibles i un programa atractiu.

Fotos: Xavi Pujol

El 2 de març, la cantant d’òpera estatunidenca Joyce DiDonato va ser l’encarregada d’inaugurar la segona temporada de Clàssicand a l’Auditori Nacional, en un concert gratuït. DiDonato és una de les mezzosopranos més reconegudes i solicitades del panorama actual, guanyadora de premis Grammy, Olivier, Richard Tucker i Händel. L’espectacle va servir de reclam per presentar el cartell de la temporada d’enguany, que comptarà amb músics i compositors tan cèlebres com el duet pianista conformat per les germanes Katia i Marielle Labèque, la cantant espanyola Pasión Vega o l’alemany Benjamin Appl; però la novetat més remarcable és la incorporació al cartell d’artistes andorrans, amb l’objectiu de donar visibilitat als joves talents i promeses del Principat.

900.000 euros de pressupost han estat destinats a Clàssicand 2024, els mateixos que en l’edició anterior, i es preveuen uns 400 assistents per concert, organitzats entre les parròquies d’Ordino i Andorra la Vella, en entorns emblemàtics i plens d’encant del Principat, un tret diferencial respecte d’altres països europeus que impulsen aquest tipus de propostes, ja que tal i com va puntualitzar la ministra de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, a la presentació del festival “tot i que s’omplen moltes sales, en pocs indrets els concerts es duen a terme a l’aire lliure”.

Les germanes Lèbeque actuaran a l’1 de juny, també a l’Auditori Nacional, amb la seva versió de l’obra de Philip Glass, ‘Triologia Coctau’. El 2 de juny, l’orquestra Franz Schubert interpretarà la banda sonora del llargmetratge ‘Star Wars’, del compositor John Williams. La violoncel·lista Carolina Bartomeu i la pianista Miriam Manubens rendiran homenatge a Gabriel Fauré en la primera actuació nacional i gratuïta, a l’esglèsia de Sant Martí de la Cortinada.

Benjamin Appl portarà el 3 de juny la seva obra ‘Forbbiden Fruit’ a la sala dels passos perduts de la Casa de la Vall. El 7 de juny, a l’aparcament de Santa Coloma, serà el torn de la companyia ‘Stockholm 59° North’ i l’espectacle ‘On the Nature of Rabbits’. Aquell cap de setmana actuaran l’actor francès Lambert Wilson i l’arpista Xavier del Maistre, interpretant textos d’Edgar Allan Poe.

Tampoc hi faltarà una actuació benèfica: “Miralls” de la companyia El Petit Liceu, dirigida als infants i amb un preu d’entrada de 10 euros, destinarà els ingressos a la botiga solidària de la Creu Roja. El festival Clàssicand 2024 conclourà amb el ‘Clàssic-end’, espectacle gratuït a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, on es preveu fusionar l’aigua i les llums de les fonts amb la música de l’ONCA, a qui acompanyaran vocalistes andorranes.

Tots els espectacles tindran un cost de 30 euros (excepte els gratuïts i el benèfic), amb la possibilitat de comprar un abonament per assistir a cinc d’ells per 120 euros (s’exclouen l’actuació d’Appl i l’espectacle benèfic d’El Petit Liceu).

 

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Presentada la segona edició del Clàssicand