(+Fotos) Èxit de participació en la 7a edició de l’SKIMO femení

El 3 de març va tenir lloc a l’estació Pal-Arinsal la setena edició de l’Skimo femení. En un paisatge sempre idíl·lic però en aquesta ocasió amb un suplement de bellesa gràcies a les nevades de la nit anterior, es va desenvolupar la cursa solidària, ja ben consolidada i molt popular al Principat, cèlebre pel seu alt índex de participació, enguany de 315 participants. El recaptat amb el preu de les inscripcions, un total de 4.000 €, va ser destinat a l’associació AUTEA (Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra).

Per Melània Vinyals Marsol · Fotos: Núria Solanelles i Noelia Farias

El campionat es va fraccionar en dues modalitats: esquí de muntanya (65% del total dels esportistes) i raquetes (35%), categories que, al seu torn, es van subdividir en competició o bé per equips (57% del total), o bé individual (43%).

Tot i que el tret essencial de l’SKIMO femení, tal com el seu nom indica, és que només competeixen i puntuen les dones, una dada digna de menció seria que 11 dels 315 participants han estat homes, demostrant d’aquesta manera la seva solidaritat amb la causa femenina.

El recorregut destinat a la modalitat d’esquí de muntanya consta de 4 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 432 metres; parteix del Pla de la Caubella, emplaçant la meta al pic del Cubil. Per la seva banda, el trajecte de la prova de raquetes de neu s’allarga 3,4 quilòmetres, essent el seu desnivell positiu de 179 metres, partint i arribant al Pla de la Caubella.

La guanyadora de la competició d’esquí de muntanya ha estat Loli Mellado, amb un temps de 37 minuts i 46 segons; l’han seguit Neus Serracanta i Andrea Sinfreu. La vencedora de la modalitat raquetes ha estat Isabel Gumbau, registrant una marca de 25 minuts i 2 segons, penjant-se la plata Susana Bultó i el bronze Gemma Orihuela Arias.

L’edició d’aquest 2024 no només ha estat remarcable pels seus ja coneguts èxit organitzatiu i compromís solidari dels corredors, sinó que s’ha implementat la següent novetat: l’SKIMO ha esdevingut la primera prova puntuable de la Copa d’Andorra MORABANC d’Esquí de Muntanya (FAM), classificació on s’ha imposat l’abans citada Andrea Sinfreu, amb un resultat de 39 minuts i 9 segons.

L’acte va cloure amb diverses activitats, entre les quals un dinar i una festa de tarannà après-ski. L’entrega de premis no només va reconèixer les millors atletes, sinó que també es va distingir, per exemple, als participants més joves de la contesa. Es va celebrar un sorteig amb nombroses cistelles i viatges pels afortunats.

L’SKIMO femení se celebra en el marc d’actes d’homenatge al Dia de la Dona (8 de març) i la defineix un fort caràcter solidari, amb voluntat d’ajuda i germanor. Col·labora amb AUTEA, associació sorgida l’any 2006 amb l’objectiu de donar facilitats i suport a infants i joves (així com a les respectives famílies) diagnosticats de l’espectre autista.

Entre els sponsors s’hi compten empreses de renom del país, com PDPAOLA, Pyrenées, Dona Secret, ASSAP, Gala Perfumeries, Viladomat…

 

 Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Èxit de participació en la 7a edició de l’SKIMO femení