Especial església: serveis, una parròquia molt activa

La rectoria de Sant Julià de Lòria, a càrrec de mossèn Pepe Chisvert, ofereix molts serveis, a més dels oficis religiosos: catequesi, Càrites, litúrgia i activitats per als joves, com el Canòlich Music Festival i la Setmana de cinema espiritual.

Fotos: Rectoria de Sant Julià de Lòria

L’església de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria pertany al Bisbat d’Urgell, amb l’arquebisbe Joan-Enric Vives al capdavant. El rector de la parròquia laurediana és mossèn Pepe Chisvert.

La parròquia laurediana imparteix catequesi de diferents nivells. Per una part, la iniciació cristiana, que inclou cursos de pre-comunió; comunió; pre-confirmació; confirmació i, fins i tot, catequesi en família. Per una altra part, la catequesi d’adults, que ofereix cursos d’integració a la comunitat; preparació a la iniciació cristiana; atenció als pares i mares i famílies i la preparació al Baptisme.

A l’església també hi ha una oficina de Càrites, que ofereix atenció al despatx (acolliment, informació i consultes); visita i acompanyament a persones amb problemes o soles; el servei de rebost solidari (ajuda alimentària); la gestió del rober; voluntariat al centre penitenciari de La Comella i classes de reforç escolar per a infants. Càrites difon la seva tasca mitjançant el seu Butlletí informatiu i la pàgina web www.caritasssantjulia.org.

ServeisLa litúrgia també ocupa un espai destacat dins de les activitats de l’església. El grup de litúrgia s’encarrega dels lectors; la lectura de salms; els escolans; la música per a l’animació litúrgica; flors, neteja i ornamentació; formació en litúrgia; el rosari (dijous) i Vespres cada dia i l’acompanyament dels malalts i servei de la Sagrada Comunió.

Mossèn Pepe Chisvert també és molt conegut pel seu apropament als més joves, amb l’organització d’esdeveniments multitudinaris com el Festival Canòlich Music i la Missa d’Infants i Joves.

També organitza aplecs i festes religioses, com l’Aplec al Santuari de Canòlich i altres dedicats a diferents sants: sant Julià; sant Antoni; sant Sebastià; sant Cristòfol i sant Bartomeu.

A la parròquia no hi falta la reunió mensual del grup Vida Creixent i la Trobada diocesana i interdiocesana.

Altres activitats que es fan amb l’impuls i suport de l’església laurediana són l’Assemblea Parroquial; el Consell Pastoral Parroquial; l’equip d’economia; obres i remodelacions; el Pessebre de Nadal; la Processó de Setmana Santa i Viacrucis pels carrers; la Càtedra de pensament Cristià del Bisbat d’Urgell; capelletes de la Sagrada Família per les cases; conferències i concerts; la Setmana de cinema espiritual d’Andorra; Mans Unides; acollida i portes obertes de les 9 a les 21 hores; missa televisada en directe cada dia per Laurèdia TV i molta presència als mitjans de comunicació: fulls d’informacions parroquials; distribució de cartells; presència a les xarxes socials; difusió de notes de premsa i la pàgina web www.caritassantulia.org.

Horari de misses

Cada dia a les 19.30 hores

Diumenges i festius a les 11.30 i a les 19.30 hores

Altres celebracions i sagraments a concretar

Més informació

santjuliadeloria@bisbaturgell.org

(00 376) 841 062 / (00 376) 344 155