Llibres del mes de juliol: la nostra selecció de lectures recomanades

Transicions

Élodie Durand

Editorial Comanegra

 

El nou còmic de l’editorial Comanegra s’endinsa en la realitat trans per oferir un relat personal d’una dona que veu el seu món capgirat quan descobreix, com a mare, que l’adolescent que ha criat com una noia és en realitat un noi. Élodie Durand, una de les autores de còmics més importants de França, relata i il·lustra magistralment les emocions i els pensaments de la família de l’Alex durant el seu procés de transició de gènere. Es tracta d’un llibre per eixamplar horitzons, obrir portes i divulgar coneixements sobre la identitat de gènere. De fet, dona moltes claus per obrir la ment dels lectors i generar empatia envers totes aquelles persones que enceten una transició de gènere.

 

 

Encuentra tu persona vitamina

Marian Rojas Estapé

Editorial Espasa

 

L’autora del bestseller ‘Cómo hacer que te pasen cosas buenas’, presenta un llibre que t’impulsarà a trobar persones vitamines, és a dir, persones que treuen el millor de tu, que t’inspiren, que et donen suport i amb això milloren el teu sistema immune. En aquest llibre, la doctora Marian Rojas Estapé parla de la inclinació a la infància i a l’amor, des d’un punt de vista científic, psicològic i humà, i posa l’accent en una hormona fonamental, l’oxitocina. ‘Encuentra tu persona vitamina’ t’ajudarà a comprendre el vincle amb els teus pares, els teus fills, la teva parella, els teus amics i els teus companys de treball i a entendre la teva història emocional.

 

Estructures Profundes

Jair Dominguez

Edicions Columna

 

És tracta de la quarta novel·la de l’autor, carregada d’una critica social profunda i devastadora que no deixarà indiferent a ningú. Estructures Profundes submergeix el lector en un univers apocalíptic, on tot és diferent però aleshores tot ens sona. En una ciutat arrasada pel canvi climàtic i les desigualtats socials, el Jordi malviu fent de fumigador. El producte que fa servir segurament es tòxic, però ningú no ho sap ben bé. Així va vivint amb les seves inseguretats i paranoies, que comparteix amb els companys de feina, tan desgraciats com ell o més. Malgrat tot, potser que hi hagi un punt d’esperança de poder canviar la seva sort. “És lícit tenir el somni d’una vida digna?”, es pregunta l’autor.

 

 

Fantasia Fértil

Maria Cristina Hall

Editorial Medusa

 

Maria Cristina Hall arriba al continent europeu, des de Mèxic, per desplegar la seva veu hipnòtica com a poeta i narradora en un llibre que es mou entre el delicat i el brutal, entre el desig, la vigília, la psicodèlia i el somni. Fantasia fèrtil conté poemes, poesia en prosa, prosa poètica, relat, crònica de viatge i diari de somnis, i suposa una reescriptura del cànon de la qual emergeix un cant de visions polifònic, marcadament personal i únic.