Dior causa furor amb la nova col·lecció ‘Cruise 2023’ a la plaça d’Espanya de Sevilla

La firma de moda francesa s’ha inspirat en la ciutat històrica de Sevilla.  La directora creativa de la marca, Maria Grazia Chiuri, va fer servir la cultura andalusa per crear la nova col·lecció ‘Cruise 2023’. Aquest no va ser el primer cop que la firma s’inspira en la cultura espanyola.  El mateix Christian Ernest Dior va donar nom, ara fa més de 50 anys, a una de les seves creacions com a “Ball a Sevilla”

Per Naida Sabaté

El passat dijous, 16 de juny, a les 22:15 hores va tenir lloc la presentació de la nova col·lecció a la històrica plaça de Sevilla, creant la representació d’una  fèria sevillana amb fanalets, casetes i un tablao flamenc, decorada amb milers de clavells vermells i roses, que envoltaven tota la plaça, al·ludint a la riquesa artesanal i tradicional de la capital al ritme de la banda sonora creada pel compositor Alberto Iglesias i interpretada per l’Orquestra Bètica de Camara.

Dior ha volgut retre homenatge a la mítica Feria de Abril amb dissenys inspirats en la cultura andalusa  amb brodats, detalls de ganxet  i mantons de Manila  que narren la història de les tradicions, essent un dels elements més destacats, a través de  l’ús de la ratlla diplomàtica i definint una silueta esvelta, amb pantalons campers amb tirants, jaquetes, volants, vestits d’encaix i, fins i tot, la famosa jaqueta Bar que mai pot faltar en cap de les seves col·leccions.

Cada detall dissenyat amb la inspiració de la cultura local i tradicional, conjuntament amb artesans locals, han creat una col·lecció minuciosament elegant.

Chiuri ha volgut plasmar la diversitat i el respecte amb un crit al feminisme a través dels seus dissenys, així és com la col·lecció evoca poder i distinció.

Un total de 900 convidats van assistir a la gran  desfilada de la col·lecció Cruise de Dior, celebritats i persones influents en el món de la moda i la societat no podien faltar, diverses personalitats distingides en les xarxes socials també van donar publicitat a l’esdeveniment.

La model Elle MacPherson, l’empresària Chiara Ferragni o l’actriu Adriana Ugarte, entre altres, assistents destacats, van poder gaudir d’una gran nit d’espectacle i emocions, però també van tenir l’oportunitat de degustar un exquisit sopar la nit anterior al Real Alcazar de la ciutat.