(+Fotos) L’escola Andorrana de batxillerat celebra la graduació de 224 alumnes

Els alumnes de l’escola Andorrana de segon de batxillerat van fer la cloenda del curs 2021-2022 amb una cerimònia molt emotiva, realitzada  al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el passat 21 de juny.

Fotos: Noelia Farias

L’acte de graduació de la 26a promoció de l’escola Andorrana de batxillerat va estar presidit per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; el Cap de Govern, Xavier Espot; i la cap de departament de l’escola andorrana, Maite Casal.

Anna Visent Molné, directora de l’Escola Andorrana de batxillerat, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als protagonistes de la jornada, els 224 alumnes graduats, els docents, tutors, famílies  i a tot el personal de la institució que va acompanyar l’alumnat durant aquests dos últims anys.

Ester Vilarrubla, durant el seu parlament, va agrair la presència del cap de Govern, que va compartir per primer cop, des de l’inici del seu mandat, un acte de graduació amb els alumnes de l’escola Andorrana. També va reconèixer que aquesta 26a promoció, igual que la de l’any passat, ha estat “molt especial”. En aquesta línia Vilarrubla va remarcar que els estudiants van fer tot el batxillerat “en unes condicions molt diferents de les que esperaven”. Per això va assegurar que va ser “tot un plaer i motiu de satisfacció ser aquí i compartir aquesta festa de graduació que celebra el vostre pas per l’escola andorrana i el vostre èxit al batxillerat”.

Vilarrubla, també va destacar la capacitat de resiliència dels estudiants d’aquesta promoció que han hagut d’afrontar i travessar la pandèmia així com molts moments d’incertesa. “Sou alumnes resilients, estic convençuda que l’excepcional situació i els canvis que heu viscut, us han obligat a practicar la resiliència i assumir les dificultats com a una oportunitat per aprendre, veure la vida amb objectivitat, però sempre amb una mirada optimista, envoltada de persones que tenen una actitud positiva”.

En finalitzar el seu parlament, la ministra va encoratjar als alumnes a viatjar, formar-se i tornar al país per fer-lo créixer encara més. “Us felicito per l’esforç i pel resultat que heu obtingut, el títol de batxillerat. Us animo perquè continueu la vostra formació tant com pugueu, també us animo a descobrir les parts del món que no coneixeu, però també us demano que torneu, perquè sou els joves que necessitem per fer una Andorra més gran”.

Per la seva banda, Xavier Espot va agrair a la comunitat educativa poder ser-hi present a l’acte. En aquest sentit, Espot va assegurar que va ser “un autèntic honor, una gran satisfacció i motiu d’orgull participar de la celebració perquè significa la materialització d’un moment molt especial”  pels alumnes que tanquen una de les etapes més especials de les seves vides i que inicien una de nova.

Segons paraules d’Espot, aquesta promoció té un mèrit especial perquè la pandèmia de la Covid- 19 va impactar en una etapa molt significativa de la vida dels estudiants. “Concloure els estudis amb totes les dificultats sobrevingudes encara té molt mèrit, perquè llençar la tovallola no era una opció i vau haver d’adaptar-vos sense treva als reajustaments de programes, a les classes a distància i a la semipresencialitat”. Per això, va adreçar-se a l’alumnat manifestant les gràcies per l’esforç, maduresa, responsabilitat i civisme que han demostrat.