(+Fotos) La FAF reconeix els millors de la temporada

La Federació Andorrana de Futbol va posar el fermall de cloenda a la temporada amb la celebració de la Nit del Futbol, la gala que cada any reconeix els més destacats del curs futbolístic i que, per primera vegada, va tenir lloc amb les diferents competicions finalitzades.

Fotos: Noelia Farias

El Cèntric Hotel d’Andorra la Vella va reunir més de 150 persones en representació de jugadors, entrenadors, àrbitres i directius de les diferents entitats del país, així com els directors dels mitjans de comunicació.

“Ens fa molta il·lusió veure aquesta sala tan plena”, va assenyalar el president de la FAF, Felix Álvarez, durant la vetllada. “Aquest acte pren el lloc de la tradicional nit del futbol que habitualment celebràvem el desembre. Aquesta vegada, la fem al final de temporada i posa el punt final a un any de competició molt intens”.

Durant el seu parlament, Álvarez va aprofitar l’ocasió per agrair a tots els clubs el treball  incansable per millorar, cada vegada més, el nivell del futbol andorrà, sobretot, després d’uns anys molt i molt complicats en tots els sentits.

Els escollits pels clubs

Els premis als millors de la temporada van ser el resultat de les votacions dels clubs adscrits a la Federació. Entre els protagonistes de la nit, el davanter Guillaume López (FC Santa Coloma) va ser escollit com el millor futbolista de la temporada, mentre que el porter Aitor Rubio (FC Encamp) va rebre el guardó al més destacat en futbol sala. A les banquetes, els clubs van votar Juan Velasco (UE Santa Coloma) com a millor entrenador en futbol, mentre que Alex Carvalho (FC Encamp) va rebre el premi en la categoria de futbol sala. Per la seva banda, Antoine Chiaramonti, en futbol, i Josep Anton Cortés, en futbol sala, van ser distingits com els millors de la temporada per la seva tasca d’arbitratge.

A banda del reconeixement a les figures més destacades de la temporada en les diferents competicions nacionals de futbol i futbol sala, a la Nit del Futbol tampoc hi podien faltar tot un seguit de distincions i reconeixements, algunes de les quals per als equips nacionals. La parella formada per Koldo Álvarez de Eulate i Sergi Teba van rebre un reconeixement pels 100 partits a la banqueta de la selecció de futbol. També es va distingir la selecció sub-19 masculina de futbol sala, per haver aconseguit superar la ronda preliminar d’un Preeuropeu per primera vegada al futbol sala del país.

El futbol femení, protagonista

El futbol femení també va tenir presència a la vetllada organitzada per la Federació. Montse Sánchez va rebre una distinció per la seva llarga trajectòria com a entrenadora. La selecció sub-19, dirigida per José Antonio Martín, també va pujar a l’escenari per recollir un guardó de reconeixement a l’excel·lent Preeuropeu que va disputar a l’Estadi Nacional, amb dues victòries en tres partits. Finalment, dues jugadores de la selecció absoluta, Marina Fernández i Maria Ruzafa, es van endur a casa el pin de plata per haver superat les 10 internacionalitats.

El moment més emotiu de la nit va arribar amb un homenatge a títol pòstum per a José Pichel, Enrique Rubio i Agostinho Carlos de Sousa Ferreira, tres persones molt estimades per la seva vinculació al futbol i futbol sala del país, que ens van deixar en els darrers mesos.

La FAF reconeix els millors de la temporada