Llibres del mes d’octubre: la nostra selecció de lectures recomanades

Llibres del mes d’octubre: la selecció de lectures recomanades per d’Anna Riberaygua, de la Llibreria La Puça, per aquesta tardor.

EL CÒNSOL DE BARCELONA. UNA NOVEL·LA HISTÒRICA CAPTIVANT

Andreu Claret Serra 

Columna Edicions 

Guardonada amb el premi Nèstor Luján de Novel·la Història 2019, aquesta obra literària ens transporta a la Barcelona del 1936, amb Vladimir Antónov-Ovséienko com a protagonista. El cònsol soviètic, sota l’autoritat de Stalin, té la tasca d’ajudar la rereguarda republicana i de controlar la Confederació Nacional del Treball, a més de perseguir els trotskistes del Partit Obrer d’Unificació Marxista. Malgrat el seu deure, el cònsol congenia amb Lluís Companys, i ha de transitar per la línia fina entre la lleialtat i la veritat. 

El cònsol de Barcelona

EL LARGO PÉTALO DE MAR. A BORD D’UNA HISTÒRIA D’IMMIGRACIÓ

lsabel Allende 

Editorial Plaza y Janés 

En el marc de la Guerra Civil espanyola, dos joves han de fugir de Barcelona cap a França, a bord del “Winnipeg”, un vaixell que els portarà a terres xilenes. Víctor Dalmau, un jove metge, i Roser Bruguera, la seva amiga pianista, són els protagonistes d’aquesta història apassionant. Resulta una novel·la captivant capaç d’aflorar tota mena de sentiments. 

El largo pétalo de mar

LA NEDADORA. EL DRAMA DELS REFUGIATS 

Francesc Puigpelat 

Columna Edicions 

Jane és una jove que, després d’anys d’entrenar natació i no trobar-li el sentit, durant unes vacances a Turquia coneix tres refugiats iraquians als quals ensenya a nedar perquè puguin arribar a l’illa grega de Quios, situada a només cinc quilòmetres de la ciutat turca de ÇesmeL’autor, guardonat amb el Premi Carlemany 2018, ha qualificat la novel·la “d’aventures”, no només per “les externes” que viuen els personatges, sinó també per les “interiors, l’aventura de canviar” que experimenten els protagonistes. 

PETITA HISTÒRIA DEL CONSELL GENERAL D’ANDORRA.L’ESSÈNCIA DE TOT UN PAÍS 

Pilarín Bayés i Joan Peruga 

Editorial Mediterrània 

A través de petits relats, Joan Peruga ens presenta un recull d’històries i vivències d’Andorra, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, passant dels Pariatges a la conformació del Consell de la Terra, fins arribar a l’actual Consell General. Les il·lustracions de Pilarín Bayés li donen color a aquest meravellós treball bibliogràfic, que busca apropar els nens i joves a la història del nostre país. 

Petita història del consell general d'Andorra

LA MARE DEL TEMPS. UNA RECERCA DE LA IDENTITAT PRÒPIA

Ignasi Serrahima (Premi Fiter i Rossell de novel·la 2018) 

Pagès Editors 

El petit Siscu s’ha de recuperar del tràgic suïcidi de la seva mare, quan ell tenia només sis anys. Adoptat pels seus tiets, lluitarà per trobar una figura maternal i descobrir la seva pròpia identitat. Però no ho tindrà fàcil, ja que conviurà amb personatges molt excèntrics. Aquesta novel·la va ser reconeguda amb el premi Fiter i Rossell, a la XVI Nit Literària. 

La mare del temps