Quim Salvat prepara nou llançament musical

Primer, va estudiar música a l’escola del seu poble, però després, va decidir estudiar musicoteràpia, a la Universitat Antonio De Nebrija, a Madrid. Reconeix, que la música  l’acompanya des de molt petit. Es descriu com una persona que, humilment explica, a través de la seva música, aventures i històries viscudes. Si bé la Covid-19 ha impedit que realitzés algunes de les actuacions previstes, enguany espera poder acabar la producció del que podria ser el seu tercer treball d’estudi.

Foto: Quim Salvat

Quim explica que la seva vocació per la música va néixer abans que ell tingués records. “La música sempre m’ha acompanyat en la vida, en bons moments, en altres no tan bons, però sempre l’he portat amb mi. Però també acompanya a tothom en diferents moments de les seves vides, sense que molts siguin conscients d’això. Crec que la música és infinita, ja que es compon  de sons, ritmes i textures, entre altres coses. Sempre m’ha acompanyat, i sempre ho farà, fins a l’últim batec del nostre cor” afirma el cantautor.

Es descriu com algú que humilment “explica aventures i històries viscudes”, de les quals, algunes són reivindicatives, de coses que no li agraden, però també n’hi ha d’altres coses que troba genials.

Per a ell, la música és vida, és sentir, és expressar, és riure, és plorar.  “No acabaríem mai amb els adjectius. La música és el canal de comunicació més potent que existeix i diria que l’únic que pot anar directament al cor, sense que el cervell tingui temps de processar-lo. Per això, la música és infinita” sosté el Quim.

La seva font d’inspiració al moment de compondre, almenys fins ara, ha estat una història viscuda, un record, un moment, una crítica o alguna cosa que tingués ganes d’explicar a altres persones.

Reconeix que té contacte i bones relacions amb els músics andorrans i que, a vegades, no és necessari compartir un escenari per a conèixer a altres professionals. “Crec que com més persones tinguem al nostre costat, tant en la música com en la vida, ens enriqueix com a persones. Els músics, a part de ser músics, som persones com tothom” assenyala l’artista.

Confessa que li agradaria poder dedicar més temps a la música, però, de moment, no és possible. Admet que els somnis que podia tenir relacionats amb la seva música s’han fet realitat i que ara toca gaudir dels moments que la música l’hi regali i sempre donant les gràcies a tots els factors que ho han fet i ho fan possible.

Covid-19 i projectes a futur

“La Covid-19 ens ha fet cancel·lar moltes feines ja acordades i pactades,  crec que el calendari 2020 no el recordem amb gaire bon gust, però aquestes coses passen i, almenys, l’he pogut destinar a compondre i escriure noves històries” explica el cantant.

“Estic acabant, ara mateix, la producció del que podria ser el meu tercer treball d’estudi. Esperem poder tenir el suport necessari per fer-ho realitat, i més tenint en compte aquests temps difícils, per a la música i per a tothom. I com no, donar les gràcies també a tots el que sempre m’han fet costat, ells formen part de totes i cadascuna de les meves cançons, i també recordar que sense ells i el seu suport res d’això seria possible. Tant de bo el 2021 porti coses boniques i positives per a tothom. Crec que això ens faria molt bé a tots”.