Francisco Gonçalves Casimiro i l’equilibri entre la professió i la passió per la música

Moltes persones el coneixen com Francisco, però els amics li diuen Franky. Nascut a Portugal i acollit per Andorra, l’empresari i artista busca compaginar la seva professió amb la seva faceta com a cantautor.

Fotos: Franky Miró

És la cara visible d’IFOC, empresa fundada durant els anys 90 i que s’especialitza en la importació i venda de tota mena de xemeneies d’estil rústic, clàssic o contemporani, amb el suport de marques líders en el mercat internacional. Francisco Gonçalves Casimiro, com és conegut dins de la formalitat, se sent orgullós d’estar al capdavant de la seva empresa, que fa més de 28 anys que dona escalfor a les llars del país.

Franky Miró va enregistrar el videoclip Atracció Turística” a la paradisíaca illa de Cuba

“Recordo que vaig començar de jove, reparant una xemeneia a la casa de poble de la meva família. A partir de trobar un problema i trobar una solució, va ser com vaig començar a endinsar-me en aquest sector”, recorda Francisco que, al capdavant d’IFOC, s’ha guanyat la confiança de primeríssimes marques com ara Focus, Polyflam, Planika, Piazzetta, Rocal, JC Bordelet, Axis, Hase, M Design, Faber, entre altres tantes.

Bathysca Focus

Tot i que comenta que les xemeneies de llenya són les preferides per les persones que busquen una segona residència a Andorra, admet que el gas i el bioetanol guanyen cada vegada més espais entre els clients, ja que permeten gaudir d’espais càlids i evitar així l’aroma de la llenya. Les elèctriques i de pellets també tenen els seus partidaris entre els consumidors particulars, malgrat que els arquitectes, enginyers i dissenyadors d’interiors solen ser dels seus clients més freqüents, gràcies a l’experiència del Francisco i el seu equip que, tots plegats, són capaços de crear projectes a mida i adaptats a qualsevol necessitat; des de barbacoes, cuines i revestiments, fins a cremadors, xemeneies encastades, estufes i xemeneies suspeses.

Si bé el món de les xemeneies és quelcom que domina força bé, les capacitats de Francisco com a cantautor també resulten dignes d’apreciar. Amb cinc àlbums enregistrats i tres noms artístics, el polifacètic empresari conjuga el portuguès i l’espanyol per a expressar el seu sentir.

Franky Miró

Sota aquest nom artístic, el cantant ha enregistrat tres discos en llengua castellana, ja que “m’identifico amb els ritmes llatins, perquè em permeten explorar-ne d’altres”. Després de compondre “Atracción turística” (2001) i “Mujer latina” (2006), amb 10 cançons cadascun, “Empezar de nuevo” ha estat un projecte molt especial per a Franky Miró, ja que representa el seu retrobament amb la música, després d’una llarga aturada. “Amb aquest nou àlbum, he enregistrat 5 singles… És un disc molt important per a mi, perquè simbolitza la possibilitat de reprendre allò que, per circumstàncies de la vida i de feina, he deixat de banda. Ara preparo un nou projecte que es diu ‘Recuperando sueños’, on combinaré ritmes llatins i balades”, expressa el cantautor.

Franky Miró Francisco Casimiro
Casimiro

A banda de Franky Miró, l’artista fa servir Casimiro com a nom alternatiu. Amb aquesta figura, dona vida a la música portuguesa actual, la qual associa amb ritmes urbans i balades per a crear composicions enganxoses que conviden a ballar. Malgrat que “Portuguesas”, l’únic àlbum enregistrat sota el nom Casimiro, no va sortir mai al mercat, consta de 15 cançons, on el seu germà petit, Fernando Miró, va col·laborar en alguns arranjaments musicals.

Casimiro
O Xico

També en portuguès però amb un caliu molt característic, O Xico reviu la música popular portuguesa, coneguda com a música “PIMBA”; aquest gènere anima les festes de tot Portugal, país al qual pertany l’artista.

Web: www.frankymiro.com | Instagram: @frankymirooficinal | Facebook: FRANKYMIRO | YouTube: FRANKYMIRO

O Xico