Un concert de Nadal per a presentar les “Promeses musicals”

Organitzat per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA), el Concert de Nadal, celebrat a l’Auditori Nacional d’Andorra, va ser l’oportunitat perfecta per gaudir del talent de les promeses musicals del Principat.

Fotos: César De Pablos

Públic del Concert de Nadal Promeses Musicals

Amb un cel assolellat i temperatures agradables, el migdia del passat 13 d’octubre es va convertir en un dia per a recordar, en especial per als joves músics que van protagonitzar el Concert de Nadal organitzat per la Fundació ONCA i la JONCA. Amb la coordinació artística del violinista Jordi Coll, van participar-hi els alumnes de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i, per primera vegada, un grup format pels estudiants de l’Espai de Música Moderna i de l’Escola de Música de les Valls del Nord.

Família al Concert de Nadal de la JONCA

Ni l’aforament limitat –quelcom que ha estat la norma durant la pandèmia– va impedir que ressonessin els aplaudiments a l’interior de l’Auditori Nacional d’Andorra, que va aplegar un públic molt entregat, que va saber reconèixer la posada en escena de les cinc formacions de cambra i dels dos grups instrumentals.

Grup d'Acordió al Concert de Nadal

Els primers a pujar a l’escenari van ser els acordionistes Gautier Blanchart, Dúnia Lara, Marc Tomàs i Pilar Planavila, que van interpretar “Obertura pel nou any”, d’Alexander Na Yun Kin, i la nadala “Els pastorets d’aqueixes muntanyes”. Seguidament, la violinista Judith Badia i la violoncel·lista Milena Tena van interpretar composicions de Johann Sebastian Bach i Sebastien Lee, mentre que Carles Caballero, al piano; Estela Berloso, al violí, i Ausiàs Rodríguez, al violoncel, van fer gala del seu talent amb “Minuet”, de Frank Bridge.

Violoncel·lista al Concert de Nadal

Antoni Serra i Enric Obiols, com a duo de flauta i piano, van continuar amb l’espectacle en interpretar “Life”. El “Valse russe”, de Frederic Bridge, es va fer sentir a través dels instruments de la pianista Èlia Reinoso, la clarinetista Clara Vila i el violoncel de Paula González, que van donar pas al grup vocal constituït per Tanit Álvarez, Ariana Askerova, Beatriz Comesanha, Emma Estragués, Olivia Ordoñez i Maider Sedes que, amb l’acompanyament de la pianista Maria Martí i la guitarrista Inés Bafaluya, van donar vida a una adaptació de “Blackbird”, de The Beatles.

Trio de músics al concert de nadal

Amb el final del recital a tocar, el grup de guitarres, conformat per Patrick Balaguer, Pablo El Busto, Anna Ferreira, Valentino Herve, Leandro Jorge, Daniela Linares, Clàudia Martos, Isaac Palau, Cora Rybak i Mariona Santaularia, va tocar “Havanera” de l’òpera Carmen, de Georges Bizet, i “Pavane”, de Francis Poulenc. L’espectacular cloenda va arribar-hi a càrrec de la banda de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, on els saxofons d’Aina Altimir, Anna Armengol, Yan Bernard, Jordi Bosch, Jana Escabias, David Francome, Pere González, Cesc Joval, Sofia Ledesma, David López, Lluc Masó, Martí Solanellas i Adrià Tarifa, van conviure en una harmonia amb les flautes de Laia Montraveta, Antoni Serra i Chloe Viñolas, la trompeta de Marc Montraveta, els clarinets d’Adrià Mujal i Clara Vila, i la trompa de Max Pubill; tots plegats, van interpretar “Nubes de Otoño”, de Miguel Óscar Musso Buendía; “Pepperoni Polka”, de James Rae, i una peça molt apropiada per a l’ocasió com va ser “A Christmas Jazz Suite”, de Billholcombe.

En el context del concert, la Fundació ONCA va decidir adherir-se a la 28a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana, i va convidar els assistents a portar la seva joguina per contribuir amb la noble causa.

Músics al Concert de Nadal