Bob Sinclar, el Dorian Gray de la música electrònica

Amb 52 anys, Bob Sinclar és, actualment, un dels DJ més cotitzats en la indústria de la música electrònica i, per primera vegada, va visitar el Principat amb motiu de l’Andorra Mountain Music. El creador de ‘World, hold on’, tot justs abans de pujar a l’stage, ens va concedir alguns minuts.

Foto: Noelia Farias
Com et sents per poder tocar a Andorra, especialment quan el festival va haver de ser ajornat, l’any passat, a causa de la Covid-19?

Doncs, saps que aquest any ha estat atípic, molt difícil per a tothom. Avui, a Andorra, faig el meu primer festival després d’un any i també és la primera vegada que vinc aquí… és la primera vegada que puc mesclar la meva música aquí i n’estic molt emocionat.

Agraeixo molt a l’organització haver-me convidat. A les persones se’ls hi ha prohibit sentir música (en directe), veure’s, tocar-se… això provoca molta ansietat, depressió i problemes similars en moltes d’elles. Aquesta és una bona oportunitat que dona Andorra a les persones de veure els DJ i escoltar la seva música. Les normes de seguretat són estrictes, hi ha tests i tot això, però al final és una bona experiència. Mai no havia pensat que un dia hauria de deixar de mesclar i crear música perquè hi ha un virus que ha sorgit de no sé on, em comprens? Llavors, és extraordinari per a mi poder estar aquí aquesta nit.

Consideres que aquest concert és una sort de missatge d’esperança per a la gent que s’ho ha passat malament?

És més que esperança! Perquè la d’avui és una gran prova i espero que tingui molt bons resultats. (Andorra) donarà un bon exemple, ja que és el primer festival d’Europa, potser en el món, que es fa en aquests moments i espero que tingui bons resultats. Escolta’m, compartim això a les xarxes socials dient que les regles són respectades, que es pot mesclar música (en directe) i que podem avançar. Haurem de viure amb aquest virus… Jo ja estic vacunat, tothom s’ha de vacunar i fer l’esforç, ja que així viurem normalment i gaudirem de la música.

Essent aquesta la teva primera vegada a Andorra, quina impressió et va causar el nostre país?

Ah! La primera impressió és que ja he vist caravanes esperant el Tour de France. Aquesta és la meva primera impressió… La gent s’hi queda dos o tres dies veient els ciclistes… bé, el ciclisme és un esport una mica boig. Escolta’m, he menjat en un molt bon restaurant, m’han acollit en un hotel fantàstic, he tingut temps de canviar-me de roba i venir aquí, l’organització és excepcional i, per això, estic molt impacient per viure aquesta experiència a l’Andorra Mountain Music.

Com a DJ, has aconseguit conquerir diferents generacions. Quina n’ha estat la clau?

Sí… la vida a les discoteques és una mica el meu ‘Retrat de Dorian Gray’ on jo no em faig vell. És a dir, les persones envelleixen, però sempre hi veig els mateixos joves i em dona la impressió que mai no envelleixo. És veritat que vaig començar fa més de 25 anys, però sempre tindré el mateix plaer i les mateixes ganes de mesclar la meva música, mentre estigui físicament bé i pugui continuar viatjant per tot el món, ja que és una mica difícil. Mentre jo faci música i la gent em vulgui seguir, continuaré fins al final.