Carlota Vallvé: “Un corredor d’assegurances ajuda el client a entendre la lletra petita”

Sovint les persones que volen contractar una assegurança s’atabalen amb els tecnicismes, les clàusules complicades i la lletra petita, que es pot convertir en un veritable jeroglífic. Precisament és aquí on entra en joc el corredor d’assegurances, que té la missió de facilitar la comprensió del contingut de la pòlissa i aconsellar la més adequada. Al capdavant de Mora Corredors d’Assegurances, des del setembre de 2019, la Carlota Vallvé té molt clara la finalitat de la seva tasca.

Foto: McGrau
Què és exactament un corredor d’assegurances?

És un professional que entén d’assegurances i que fa d’intermediari entre el client i la companyia asseguradora. A la pràctica, el corredor analitza els riscos i les necessitats de cada client per donar-li resposta amb la proposta de l’assegurança ideal per a ell. És una mena de traductor de les pòlisses d’assegurances, un món prou complex i amb terminologies complicades. D’aquesta manera, el client sap perfectament què està contractant i en quines condicions.

“És important estar ben assegurat, perquè sovint es busca el millor preu sense analitzar adequadament les cobertures”

És a dir, que expliqueu la lletra petita…

Ajudem el client a entendre la lletra petita dels contractes i busquem sempre la millor solució asseguradora existent al mercat. No és evident que una sola companyia doni resposta a totes les necessitats del client, sinó que sovint li proposem diverses asseguradores per cobrir totes les parcel·les. Cal ser conscient de la importància d’estar ben assegurat, perquè sovint es busca el millor preu sense analitzar adequadament les cobertures. I el corredor d’assegurances està per això, per aconsellar l’opció més idònia.

Un corredor és un intermediari, això encareix l’assegurança?

Hi ha gent que, erròniament, pensa això. No és cert, el preu d’una assegurança contractada directament o a través d’un corredor, és el mateix. Amb el corredor, el client guanya comptar amb una persona que parla directament amb la companyia i també sap explicar al client les particularitats i la cobertura de la seva pòlissa. És una figura que sempre és positiva. El que cal és tenir confiança plena amb el corredor.

Treballeu amb companyies andorranes?

Sí, tant les companyies andorranes com amb les delegacions de companyies estrangeres establertes a Andorra. Ens arriba un client amb un risc determinat i demanem propostes a diverses asseguradores. Un cop tenim les respostes, les analitzem i les presentem al client amb les nostres recomanacions. Oferim tota mena d’assegurances, vida, llar, automòbils, responsabilitat civil, temes cibernètics… tant per a particulars com per a empreses.

“Valoro l’elevat nivell de seguretat d’Andorra, poder enviar els nens sols a l’escola, és impensable en altres llocs”

És corredora d’assegurances per tradició familiar…

Doncs sí, tota la meva família ha treballat sempre en la corredoria d’assegurances, ho he viscut des de ben petita… ara ja fa 17 anys que m’hi dedico!

Què tal l’experiència andorrana?

T’he de confessar que estic encantada a Andorra, m’hi trobo molt a gust. M’hi he traslladat amb la meva família i tothom hi està content. Valoro l’elevat nivell de seguretat, poder enviar els nens sols a l’escola, és impensable a altres llocs. Aquí hi ha qualitat de vida i ho aprecio. A més m’han acollit molt bé, he tingut l’honor de ser la primera dona que ha entrat aquí al Rotary…

Les assegurances és un món dominat pels homes, com ho porta?

Hi estic molt acostumada! És un món masculí, i Andorra no escapa a la norma. Amb tot, cada dia hi ha més dones amb càrrecs de responsabilitat en l’àmbit de les assegurances.