Dani Bassas: “Estem exportant menjar saludable a Espanya”

El director de BioBio, Dani Bassas, està molt satisfet dels reptes assolits per l’empresa, que té el menjar saludable com a eix principal. Des de l’any passat, estan exportant menjar preparat a Espanya.

Què és BioBio?

És l’empresa creada al 2014 dins de la divisió alimentària del grup Univers Bomosa,  que es dedica a fomentar l’alimentació saludable. Abastim col·lectivitats importants, com l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on servim el menjar diari als pacients i als treballadors, també a llars d’avis, esports d’estiu i també als restaurants de les pistes d’esquí de Vallnord.

Quina és la diferència amb altres subministradors?

En el cas dels serveis de restauració, la principal diferència és que nosaltres potenciem l’alimentació saludable, disposem de presència de menjar ecològic i hem introduït productes de proximitat com la carn d’Andorra. Treballem per col·lectius vulnerables, els pacients, els avis, els nens… En el nostre ADN de BioBio hi ha el neguit d’aportar dietes saludables a la població. Estem donant un valor afegit a tots els que consumeixen els nostres plats. Aquest és el nostre factor diferencial. Tenim menús per a al·lèrgics, per a tota mena d’intoleràncies i altres opcions alimentàries… A totes aquestes persones els oferim la possibilitat de menjar segons les seves necessitats. Tot això cal combinar-ho amb la rendibilitat, ja que generem beneficis per portar a terme els projectes filantròpics de la Fundació Bomosa.

“BioBio vetlla per introduir valors d’alimentació saludable i restauració sostenible al Principat”

Teniu la cuina central a Encamp?

Sí, és un centre de producció ecològica, 100% certificada per Ecocert, un segell francès, que ens inspecciona cada any. Tenim més de 40 receptes diferents, aquest any passat vam fer 28 tones de menjar ecològic, i aquest any tenim previst arribar a les 40. També hem aconseguit la marca del Govern que ens identifica com a productors agrícoles i artesanals d’Andorra. Treballem amb mètodes tradicionals i en alguns dels nostres productes tenim el segell de recepta tradicional. Per exemple, el trinxat i la crema de bolets, dues receptes del país que són els nostres productes estrella.

Dani Bassas Director de BioBio
Foto: McGrau
També serviu els restaurants de Vallnord…

Sí, els self de Vallnord Pal-Arinsal, i n’estem molt contents. Aquesta temporada passada vam servir 74.000 menús, amb un 65% de presència de producte ecològic, que produïm a la nostra cuina central. També servim a hotels i a altres col·lectius del país.

També exporteu a l’estranger?

El juliol del 2018, vam ser la primera empresa d’Andorra en exportar menjar preparat a Espanya.  Estem exportant a l’Hospital de la Vall d’Hebron, principalment el trinxat i la crema de bolets, que a banda de ser 100% ecològic, porta l’etiqueta de recepta tradicional d’Andorra i producte agrícola artesà. I és que la marca Andorra ven molt!

“BioBio a través de la seva marca BioBo promou producte ecològic i artesà andorrà, com el trinxat i la crema de bolets, dins i fora del país”

Quin és el repte de cara a 2019?

Enfortir els vincles amb Espanya, arran de l’exportació. Estem buscant altres col·lectius que apostin pel menjar ecològic i saludable. També volem créixer al país, oferim un menjar que està al 95% de cocció que només demana un 5% per servir-lo a taula. El nostre producte facilita la feina, ja que per als grans col·lectius proposem el producte congelat. Volem seguir apostant no tan sols per l’alimentació saludable, sinó també per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, treballar amb producte ecològic implica un major respecte en aquest camps. BioBio a més s’ha sumat  a accions concretes, coordinades amb Govern de minimització de residus i gestió de la fracció orgànica.

Quins plats nous voleu llançar?

Ara acabem de treure la crema de carbassa, amb la recepta tradicional, també els estofats i estem estudiant noves receptes. El tema ecològic és una qüestió que motiva els joves, ens hem ofert a les escoles per impartir tallers específics, volem potenciar el menjar saludable a tots els nivells.

Més info