Edith Rossell, el relleu natural

La filla gran del fundador de Multisegur, Josep Maria Rossell, s’acaba d’incorporar a l’empresa, després d’un exitós periple per diferents ciutats, sempre formant-se en el món de les Assegurances. Avui, l’Edith Rossell es planteja com el futur relleu natural del seu pare, que es mostra encantat per tenir-la al seu costat.

Què significa aquest retorn a casa?

Edith Rossell: D’entrada, molta il·lusió. Em sento molt afortunada de poder treballar al costat del meu pare. És un gran repte personal i també professional.

Josep Maria Rossell: A mi m’ha donat una injecció d’adrenalina… perquè veig que allò que vaig començar amb la meva mare fa 33 anys, ara té una continuïtat amb la incorporació de l’Edith. Estic encantat!

L’Edith és el relleu natural al capdavant de la companyia?

J.M.R.: Tenim tres filles, però ara és el moment de l’Edith. Fa uns anys que treballa al sector de les assegurances, s’ha format fora de casa i ens pot aportar molt. Les seves germanes són llicenciades en Dret i Ade. Actualment estan treballant a Barcelona però  ens encantaria que també tornessin a casa algun dia.

Josep Maria Rossell i Edith Rossell Multisegur
Foto: McGrau
A la targeta hi diu que estàs al departament comercial…

E.R.: Sí així es, encara que l’objectiu es formar equip amb tots els departaments. Estic coneixent a fons l’empresa.

Quin és el canvi més important que has experimentat de treballar en grans companyies a treballar a Andorra?

E.R.: Les dimensions del país. Abans treballava amb grans multinacionals amb filials al estranger i ara, el nostre camp d’actuació es centra principalment en les assegurances personals.

Aquesta incorporació de l’Edith, no farà que el director faci un pas enrere?

J.M.R.: Què va! Jo et diria més aviat al contrari, faig un pas endavant, perquè donem molta més força al projecte i a la realitat de Multisegur. Quan saps que tens un relleu, encara hi poses més ganes i més il·lusió, és una nova etapa, un gran repte.

Edith Rossell: “Em sento molt afortunada de poder treballar al costat del meu pare!”

Com porteu la barreja de la vida professional i familiar?

J.M.R.: D’això n’hem parlat molt, som pare i filla, però de cap manera ens endurem la feina a casa. Tot just comencem però no hi haurà cap problema.

E.R.: Fem un molt bon equip! La veritat és que estem molt ben avinguts i ens entenem molt bé.

Esteu fent una ronda de visites als clients, quina és la seva reacció?

J.M.R.: La veritat és que és molt positiva. La incorporació de l’Edith ha agradat molt perquè transmet una continuïtat de la companyia.

Fa 33 anys que Multisegur està en el món de les assegurances, quin balanç en fa?

J.M.R.: Vam començar a treballar amb la meva mare, érem corredors d’assegurances i volíem assolir el repte de crear una companyia andorrana pròpia, cosa que vam aconseguir fa 18 anys. El més important és haver anat creixent dintre del mercat, fent-nos un nom i integrant-nos al teixit empresarial andorrà. Actualment som un equip de 21 persones treballant i això és una gran satisfacció.

Josep Maria Rossell: “Faig un pas endavant, perquè donem molta més força al projecte i a la realitat de Multisegur”

Quins són els vostres reptes de futur?

E.R.: Volem mantenir la línia i la filosofia de Multisegur, créixer amb productes innovadors, adaptar la companyia a tota la nova normativa, i seguir amb el nivell de proximitat que tenim amb els nostres clients.

Has descobert algun mètode de treball en els teus anys a Madrid o a Barcelona que hagis pensat que estaria bé exportar-lo aquí?

E.R.: He vist moltes coses que m’agradaria incorporar, però cal estudiar quines d’elles poden encaixar. Hem de ser conscients de les nostres dimensions i característiques. Per exemple, volem implantar comitès de treball de nou negoci basats en el treball en equip. Són procediments i metodologies molt eficients, perquè compartir experiències i buscar sinergies és sempre positiu i bo per a tothom.

Un dels reptes de país és l’acord d’associació amb la Unió Europea, com afectarà el sector de les assegurances?

J.M.R.: Ara han entrat en vigor noves lleis en l’àmbit de les assegurances. Andorra ha de seguir el camí d’Europa, hem de complir amb les seves exigències, no ens en podem quedar al marge. Crec que també serà bo per al mercat andorrà tenir una regulació més adequada als temps que vivim. A Multisegur també estem treballant en el procés d’adequació, tot un repte, perquè hem passat d’una llei planera a un text amb exigències importants. Però és bo per a tots.

__________________________________________________

Multisegur Edith Rossell
Foto: McGrau

L’Edith Rossell de la Casa neix a Andorra la Vella el 23 de desembre de 1992. Va a l’Escola Andorrana d’Escaldes, fa la secundària a Ordino i després fa el batxillerat a la Margineda, amb un parèntesi escolar a Irlanda, quan tenia 15 anys. Marxa a estudiar Administració i Direcció d’Empreses a l’IQS, de la Universitat Ramon Llull, i fa l’últim curs al Canada, a l’UQAM de Montreal.

Amb el diploma a la butxaca marxa a treballar a Panamà, de la mà d’Andbank on fa les primeres pràctiques empresarials. Torna a Barcelona a treballar per AON i entra a formar part d’un programa de desenvolupament professional a la central de Madrid.

Més tard la reclamen a AON Barcelona per gestionar i donar servei als programes internacionals i tot just torna a Andorra per treballar a Multisegur i començar aquest nou projecte. Té parella i és aficionada a viatjar, a la muntanya i li encanta estar amb la família i els amics.