Jordi Pons, un pilot amb projecció de futur

El Jordi Pons és molt jove. De fet és el més jove de les curses de ral·lis tot terreny que disputa a Espanya des del passat mes d’abril. Va començar amb només 19 anys i ja ha aconseguit una sisena posició en la seva categoria.

Des de quan ets aficionat al motor?

Era ben petit, als 7 anys la meva mare em va regalar el meu primer buggy i poc a poc vaig canviar-lo per cilindrades superiors. La passió em ve de ben jove i la veritat és que cada dia m’agrada més. Cada any vaig aconseguir tenir un vehicle més potent i cada dia tenia ganes d’anar més enllà, fins que l’any passat, el Gerard de la Casa em va convèncer per llançar-me a la competició.

Cotxe del pilot jordi ponsQuina va ser la teva primera cursa?

Em vaig estrenar amb la prova de la Baja Almanzora, a l’abril 2018, a Almeria, en la categoria de ral·lis tot terreny del Campionat d’Espanya. El cas és que va ser una bona experiència, era el més jove del campionat, ja que tots superen de llarg els 30 anys. Em deien “el nen”…!

Anaves amb copilot?

Sí, vaig començar amb una noia com a copilot, però després vaig canviar i ara el meu copilot és un noi de Girona.

“A Guadalajara vaig acabar en la sisena posició en la categoria de buggies i 11è a la general”

Com va continuar la teva trajectòria?

La cursa següent la vaig córrer a Jaén, anomenada La Mar de Olivos, i després vaig participar a la Baja Dehesa Extremadura, que es va celebrar a Badajoz. També vaig córrer la Baja Aragón, una de les curses més famoses del campionat i que puntua per al Campionat del Món, un recorregut molt dur que mereix el qualificatiu de “Dakar espanyol”. Després vaig fer la Baja Guadalajara, on vaig acabar en la sisena posició en la categoria de buggies i 11è a la general. Estic content del resultat, perquè va ser una cursa molt disputada, hi havia més de 140 cotxes. Aquesta ha estat la meva última participació en curses oficials a l’estat veí.

vehicle tot terreny del Jordi PonsAmb quin vehicle corres?

Actualment amb un Can-Am Maverik Turbo. Estic integrat a l’equip FN Speed Team, una formació automobilística gironina.

Quins són els teus reptes de futur?

El meu gran somni sempre ha estat córrer el Dakar, però fan falta molts diners i una infraestructura important. El volia fer aquest any, però no he trobat prou suport econòmic. Aquest repte me’l plantejo de cara al 2020, hauré de trobar patrocinadors, perquè el pressupost és molt elevat.

“El meu gran somni sempre ha estat córrer el Dakar, però fan falta molts diners i una infraestructura important”

Actualment tens patrocinadors?

Tinc alguns patrocinadors, com la botiga de cotxes Platinum Andorra, Nàutica Rosman, també on estic treballant, la Joieria Cellini, així com Caldea, que és l’última entitat que em patrocina.

Quin és el teu projecte més immediat?

Doncs ara al mes de gener vull córrer les GSeries sobre gel, al Pas de la Casa. Aquesta temporada han inclòs la categoria de buggies, i tinc moltes ganes de fer aquestes proves.

Pilot Jordi PonsI després?

M’estic plantejant en córrer altra vegada el Campionat d’Espanya o bé optar a participar en algunes proves del Campionat del Món, això em permetrà viatjar i descobrir com són les grans proves internacionals.

Has demanat ajuda al Govern?

La veritat és que no he demanat res, perquè no crec que em donin cap ajuda.

Entrenes cada dia?

Cada dia vaig al gimnàs de Caldea amb el meu entrenador personal, Miki Huedo, i d’altra banda, amb el buggy vaig a entrenar sovint al circuit del meu amic Xavi Pons, el circuit de la Codina, a Sant Bartumeu del Grau, a Girona.

Com veus el panorama automobilístic a Andorra?

Doncs una mica aturat… És molt difícil trobar suports per participar a curses importants.

Quins són els teus ídols?

Hi ha un pilot que admiro molt, el Dani Solà, que és del meu equip, l’FN Speed Team de Girona. Per mi, és un gran professional, m’agradaria ser com ell.

______________________________________________

Pilot Jordi Pons entrenant al Gimnàs

El Jordi Pons Subirana va néixer a Barcelona el 6 d’agost de 1998, va estudiar al Col·legi dels Pirineus i després va començar a treballar a la Joieria Cellini, l’empresa familiar. La seva passió és el motor, i amb només 19 anys va començar a participar en competicions a Espanya amb buggies, amb moltes ganes de saltar a l’escena internacional.

De moment, tot i que va començar a participar en competició el mes d’abril passat, ja ha aconseguit un sisè lloc en la cursa de Guadalajara. És solter i les seves aficions estan totes al volant del món del motor.