Fundació Ibo-Àfrica, cooperació internacional

La Fundació Ibo-Àfrica és una organització que entén la cooperació internacional com a eina per impulsar el desenvolupament socioeconòmic a Ibo, l’illa més gran i poblada de l’arxipèlag de les Quirimbas, a Moçambic.

La Fundació Ibo-Àfrica fa 10 anys que treballa amb l’objectiu d’enfortir el teixit productiu del districte d’Ibo, involucrant directament la població local, sempre des d’una perspectiva de sostenibilitat dels recursos i a llarg termini.

El passat mes de setembre, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va realitzar una visita institucional per conèixer de primera mà la nostra tasca duta a terme gràcies a la col·laboració del Govern d’Andorra. Durant aquests anys s’ha construït un Centre de Competències Professionals, on es donen cursos d’educació professional: d’alfabetització d’adults, d’emprenedoria, d’informàtica i d’hoteleria, enfocats al sector de turisme sostenible.

ONG Fundació Ibo-ÀfricaTambé es va construir i posar en marxa el Centre Nutricional d’Ibo (CANI), on s’ensenya a les mares embarassades, lactants i amb fills menors de 5 anys, les bases d’una bona higiene i alimentació mitjançant 10 fórmules nutricionals amb productes locals de fàcil accés. S’aconsegueix així un impacte directe en el creixement i desenvolupament dels nens, fonamental sobretot en etapes primàries.

Actualment, i sempre amb el suport del Govern d’Andorra, estem treballant en la consolidació del projecte d’enfortiment de gènere a Ibo, ja que hi ha un elevat percentatge de dones que viuen en situació de discriminació i vulnerabilitat social i sense accés a serveis de salut sexual i reproductiva de qualitat. Es tracta d’un programa a llarg termini, que busca sensibilitzar sobre la necessitat del canvi cap a comportaments i relacions socials equitatives i pacífiques, utilitzant eines participatives i de reflexió col·lectiva.

Per donar a conèixer-nos a Andorra, hem organitzat des de fa un parell d’anys, cicles de música clàssica en petit format, en capelles romàniques arreu del país. Esperem arribar cada cop a més persones i poder així seguir treballant per millorar la situació a Ibo!

Fundació Privada Ibo-Àfrica. Passatge Europa 2, 1er pis, Edifici Millenium. Andorra la Vella. fundacioibo@andorra.ad