K-rol Poussier, dissenys naturals de roba esportiva

Des de sempre, la Carolina Poussier, la K-rol, pels amics, ha estat molt a prop de la natura, ja des de ben petita, en el seu Pas de la Casa natal. Sempre escrivia el seu nom amb “K” i quan va decidir crear la seva línia de roba esportiva, no va tenir cap dubte: es diria K-uida’t.

Com va néixer la idea d’aquesta línia de roba esportiva?

Sempre he estat vinculada al món de l’esport, i després de 17 anys de professora de francès i anglès a l’Escola Andorrana, necessitava un canvi. Em vaig treure el títol d’entrenadora personal i combinava l’entrenament personal amb classes d’anglès. El meu company és corredor de triatló professional i no trobava disseny que el satisfés i em va demanar de dissenyar-li la roba per a ell. Em va presentar els responsables de Four Factors, uns fabricants de roba d’Igualada, vaig parlar amb ells i vaig fer les primeres peces. Així va sorgir la marca K-uida’t, amb malles i samarretes per a les meves clientes de fitnes. Són dissenys exclusius i molt alegres, amb colors vius combinats amb negre. És roba per fitnes, trail running, ciclisme, ioga i zumba, però del que estic més satisfeta i orgullosa és del conjunt que he creat per a l’esquí de muntanya.

K-rol Poussier, creadora de K-uida't
Foto: Nelly Dedea
Què té d’especial?

És la gran novetat, és el primer conjunt d’esquí de muntanya de marca andorrana. Són dues peces especialment pensades per a la pràctica d’aquesta disciplina, el dors de la jaqueta i a les aixelles són transpirables perquè és on es porta la motxilla i on se sua més. També hi he posat unes butxaques especials al davant per posar-hi les pells que es treuen dels esquís per baixar, així s’assequen amb la calor del cos, una altra butxaca per l’Arva, un aparell de detecció en cas d’allau, una altra per al mòbil, i també porta caputxa per si fa mal temps. Els pantalons són de Lycra, més gruixuda a les cuixes per evitar el fred i un teixit elàstic a la part inferior. A nivell de les botes hi ha un teixit elàstic però molt resistent per permetre posar-lo sobre de les botes perquè quedi ben ajustat.

“Estic orgullosa del conjunt que he creat per a l’esquí de muntanya”

Quants models heu fet?

Quatre per noia i quatre per noi, tots molt acolorits, amb diferents estils i cadascun adaptat a la morfologia femenina i masculina. Ho fabriquem tot a Igualada perquè la meva aposta és la proximitat. Tinc unes normes de conducta clares que aplico tant a la roba que faig com a la meva tasca com a entrenadora i als productes que utilitzo. L’ecologia, la sostenibilitat i els productes naturals són bàsics per a mi.

Són peces cares?

Cal tenir en compte que són peces exclusives, fetes a proximitat i amb teixits de primera qualitat. Tot i això no són excessivament cares. Un conjunt d’esquí de muntanya val 189 euros, una samarreta 35 i unes malles, 50. No són preus de gran superfície, però la qualitat i el disseny són impecables.

On es poden comprar?

A partir del setembre al local d’Andorra la Vella i també en breu a través de la web de Four Factors, els que fabriquen la roba, vendré la col·lecció bàsica que aniré canviant cada 3 o 4 mesos. L’adreça és www.shopfourfactors.net/categorias/kuidat.

Quin és el millor record de la seva vida d’esportista d’elit?

Sens dubte els Jocs Olímpics de Lillehammer, a Noruega, el 1994, quan vaig representar Andorra. Va ser emocionant, ho tinc molt present, una experiència espectacular, la més gran que he viscut mai en la meva vida esportiva.