Alba Sánchez: “Anna Doguez és una perruqueria sostenible”

El saló de perruqueria Anna Doguez acaba de guanyar el premi del concurs d’Iniciatives Ambientals com a perruqueria sostenible. L’Alba Sánchez, filla de la fundadora, està molt orgullosa d’aquest guardó.

Quan es va crear Anna Doguez Perruquers?

La nostra perruqueria va ser creada per la meva mare, l’Anna, l’any 2004. Jo m’hi vaig incorporar el 2014. En un principi, no em plantejava treballar en el sector, però  desprès d’haver cursat la carrera de dissenyadora vaig acabar per inclinar-me per la branca familiar i vaig continuar la formació de perruqueria i maquillatge a Barcelona. Posteriorment vaig treballar en un saló de renom a Catalunya i més tard vaig marxar a Austràlia per aprendre anglès i descobrir noves tècniques en el sector.

Com valoreu el premi del 13e concurs d’Iniciatives Ambientals com a perruqueria sostenible?

La veritat és que jo sempre he tingut inquietuds per la sostenibilitat i el medi ambient. El concurs ha estat una eina per poder explicar què fem com a empresa i també per marcar-nos fites pel futur. És necessari que s’incentivin concursos d’aquest tipus perquè tots podem fer petites accions quotidianes per mantenir i millorar el medi en què vivim.

Anna Doguez Perruquers
Foto: César De Pablos
Què heu implementat per merèixer-lo ?

Un dels grans canvis ha estat deixar de treballar amb productes convencionals i endinsar-nos en el món de la cosmètica ecològica. Philip Martin’s, la marca italiana reconeguda a nivell mundial però encara poc coneguda a Espanya. És una marca 100% compromesa amb el medi ambient, utilitza ingredients  orgànics, no fa tests amb animals i en els seus productes no pots trobar ni sulfats ni parabens. A més, fem especial atenció en la gestió de residus. Reciclem i reutilitzem envasos i intentem reduir els aerosols al mínim. Les nostres instal·lacions disposen de tecnologia LED i no utilitzem combustible fòssils per a la climatització del local.

En el vostre sector heu de fer formacions o cursos?

La perruqueria i l’estètica requereixen de un reciclatge constant. És tan important aprendre noves tècniques com revisar i profunditzar en metodologies passades. Properament anirem a Vincenza (Itàlia) per una formació de la casa Philip Martin’s. No hi ha millor manera de conèixer i viure una marca que anar on ha nascut.

“El nostre element diferencial és combinar un servei exclusiu amb uns preus assequibles”

Quin es l’element diferencial del vostre establiment ?

Combinar un servei exclusiu amb uns preus assequibles. Avui tots volem un servei diferent i som molt exigents amb què volem perquè disposem d’informació. Nosaltres treballem amb cada client de manera que puguem arribar a entendre que necessita i poder oferir-li el que més li convé.

Que trobaran les clientes al vostre saló que no trobaran a un altre lloc?

La persona que ve a Anna Doguez és una persona a qui agrada cuidar-se, que posa en valor les formes i els mètodes amb els quals es treballa i que li agrada trobar-se en un ambient amable i distès.

Quines són les tendències de perruqueria de cara a aquesta nova temporada?

Doncs es una pregunta difícil a contestar, en la mesura que avui en dia no hi ha uns cànons molt marcats. No son ni els grans perruquers ni els grans dissenyadors que marquen les modes, són els Bloggers, els influencers, les persones que estan de moda en el moment, que marquen els patrons d’aquelles persones que se senten afins a ells. Es per aquest motiu que en aquests moments es pot dir q es porta tot, només s’ha de buscar allò q mes li convé a cada un i és en aquest punt on entra en joc la nostra feina.